Többféle kategóriában mérték össze tudásukat a szépkorúak

2017. február 12., 15:25 szerző: Horváth-Balogh Attila fotós: Szakony Attila
komment
Nagykanizsa – Ma került sor a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban a VII. Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud?-verseny regionális elődöntőjére.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A fellépő és versengő csapatokat, amatőr művészeket Kámánné Szép Terézia, a házigazda intézmény vezetője és Vadaszán Aurélia, a versenyt szervező HonTravel Kft. ügyvezetője köszöntötte.

Mint azt Kámánné Szép Terézia elmondta: évek óta hagyomány, hogy az ország nyugdíjasai számára meghirdetett kulturális seregszemle egyik elődöntőjének intézményük ad otthont.

A Tungsram Nyugdíjas Klub Dalköre idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját Fotó: Szakony Attila

– Február 10. és 12. között zajlik a Magyar Népművelők Egyesülete által megrendezett Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvénysorozat, melynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a közművelődési intézményekre – jelentette ki. – Úgy gondoltuk, hogy mi ezzel a programmal csatlakozunk a rendezvénysorozathoz. Annál is inkább, mert a Kultúrházak éjjel-nappal középpontjában idén mindennapi hagyományaink állnak, és mi is nagyon fontosnak tartjuk a néphagyományok átadását, átörökítését. Azt gondoljuk, felelősségünk és kötelességünk is ez, hiszen évi 80 millió főt meghaladó látogatottságukkal a művelődési házak a leggyakrabban felkeresett kulturális terek Magyarországon.

Azt is elárulta: az elődöntőre Bocskából, Újudvarról, Nagykanizsáról, Lentiből és a Somogy megyei Somogyudvarhelyről érkeztek versenyzők, vers-próza, szóló ének és népdalkör, kórus kategóriákban. A középdöntőre és a döntőre Hajdúszoboszlón kerül sor.

Horváth-Balogh Attila

2017. február 12., 15:25 szerző: Horváth-Balogh Attila fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...