Hírek

2016.04.08. 14:49

Többmilliós kárt okozott a közös képviselő

Zalaegerszeg – Közel tízmillió forintot sikkasztott el a közös képviselő – végrehajtásában felfüggesztetett szabadságvesztésre ítélte a járásbíróság.

Arany Gábor

A megyeszékhelyi Átalszegett utcában álló 28 lakásos társasház közös képviseletét ellátó, most 51 esztendős L. József 1997-től 2013. január elsejéig töltötte be tisztségét. Azért emeltek vádat ellene, mert 2008 januárjától 2012. decemberig a lakóktól közös és rezsi költségekre a készpénzben beszedett díjakból közel tízmillió forintot nem fizetett be a társasház üzemeltetési és felújítási számlájára. Ezt a pénzt  saját céljaira fordította. A könyvelési iratok között hamis feladóvényeket is elhelyezett. Három, összesen 715 ezer forintról szóló postai befizetési bizonylatról például kiderült, hogy a rajtuk szereplő úgynevezett SAP számok nem azonosíthatóak, illetve a feladás idején a SAP azonosítóhoz tartozó ügyintéző nem volt a posta dolgozója és  a pénzek a feladóvények dacára nem érkeztek meg a szolgáltatókhoz.

A volt közös képviselő ellen négy rendbeli számvitel rendje megsértése, valamint folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntett miatt emeltek vádat. A járásbíróságon e héten született ítélet folytatólagosan elkövetett sikkasztásban mondta ki bűnösnek a volt közös képviselőt, ezért 15 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönt szabott ki. A négyrendbeli számviteli fegyelem megsértésének vádja alól felmentették. A bíróság kötelezte a férfit, hogy a társasháznak fizessen meg 9,6 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!