A törkölypálinka kapta a fődíjat Miklósfán

2017. március 12., 09:51 szerző: Pásztor András fotós: Szakony Attila
komment
Nagykanizsa – Szombaton immár 4. alkalommal bírálhatta a környék legjobb pálinkáit a zsűri a miklósfai városrészben.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az idei mustrára 18 termelő összesen 42 mintával érkezett, így aztán bőven volt dolga az öt fős zsűrinek.

Mint azt Komoróczi Lajos, a bírák elnöke elmondta: az elmúlt év időjárása nem kedvezett túlságosan a pálinka készítésnek, hiszen fagy, eső és jégverés is pusztított a határban.

– Ettől függetlenül a gazdák többsége finom és ízletes párlatokat készített, jóllehet akadt néhány hibás pálinka is – mondta Komoróczi Lajos, aki hozzátette: a minták között a törköly és a körte volt a leggyakoribb, de néhány különlegesség is akadt.

Munkában a zsűri. Völgyi Zoltán (balról), Lenkainé Pásti Katalin, Szabó András, Komoróczi Lajos és Gazdag Attila a párlatokat mustrálja Fotó: Szakony Attila

A bírák végül 11 arany, 10 ezüst, 12 bronz és 9 oklevél minősítést osztottak ki. A legjobb pálinka címet Németh Roland, pinot noir törköly pálinkája kapta, míg Miklósfa pálinkájának Rajnics Zoltán málnapárlatát választották. A zsűri különdíjban részesítette továbbá Tóth Istvánt, aki szintén málnapálinkával nevezett.

Az eredményhirdetést követően a gazdák szakmai kérdésekben is egyeztethettek a szakértőkből álló zsűri tagjaival, akik a technológiára és a főzésre vonatkozó tanácsokat is szívesen adtak.

Pásztor András

2017. március 12., 09:51 szerző: Pásztor András fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...