Hírek

2016.12.09. 18:50

Tornatermi vállalkozások

Nagykanizsa - A Thúry-szakképző iskola tornatermében tegnap a Thúry vásáron a diákok elméleti tudásukat a gyakorlatban is próbára tehették.

Benedek Bálint

Mégpedig a marketing tantárgy oktatásán belül az oktatók a 11. évfolyamosok számára vállalkozásokat hoztak létre. Ezek működtetése, több mint egy cég fenntartásával végzett gyakorlat, alkalom arra is, hogy a gazdasági fogalmakat, a marketing alapismereteket „élesben", piaci környezetben tanulhassák meg.

Az intézmény idén csatlakozott az Európai Szakképzési Hét rendezvényéhez. Megnyitották kapujukat az általános iskolás korosztály előtt.

- Kereskedelmi, vendéglátóipari és közgazdasági szakirányon tanuló fiatalok ezúttal 14 különféle fantázianevű céget alapítottak - fogalmazott Richterné László Erzsébet igazgató. - A diákjaink élvezik a speciális gyakorlatot, ezt az is bizonyítja, hogy a normál iskolaidőn kívüli, sok esetben a kreativitást, a kézügyességet valamint az ötletességet igénylő feladatokat is nagyon szívesen elvégzik.

Jól példa erre a Retró Falatozó ötlete, hiszen a vásár elejétől kígyózó sorok álltak, az ifjú hölgyek jól bírták a rohamot, mindenkinek jutott a finom fokhagymás lángosból.

- Hamar rájöttünk, hogy a közös munka hozta meg a sikert, hisz' alig maradt a tésztából - vélekedett egyikük, Pscher Martina.

A Díszbugyor Kft. a többiekhez hasonlóan három hónapot töltött a felkészüléssel, de mint a lányok elmondták: a jó marketing munkájuknak hála az összes gyertyát és kézműves ajándékot eladták.

Az első helyen végül a Surprise Kft. végzett megelőzve Díszbugyor Kft. és Dekor Kft csapatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!