Hírek

2016.08.28. 10:19

Török Zoltán búcsúja - A gyülekezet és a város is elköszönt

Zalaegerszeg - Nyugállományba vonul Török Zoltán, a megyeszékhely református lelkésze, volt önkormányzati képviselő.

Arany Horváth Zsuzsa

A vasárnapi istentisztelet alkalmával mondott búcsút a lelkipásztor, aki 27 évvel ezelőtt kezdte meg itt egyházi szolgálatát. Ez alkalommal felidézte, hogy mit végezhetett a hívek és a városvezetés segítségével a templom anyagi és az odajárók lelki fejlődésében. A feleségével, Katalinnal együtt végzett szolgálatát és a város közéletében végzett kiemelkedő munkáját először Balaicz Zoltán polgármester köszönte meg személyes hangú búcsújában, majd a különböző keresztény felekezetek lelkipásztorai, a református presbitérium, a gyülekezet csoportjai, tagjai mondtak köszöntetet az elmúlt két és fél évtizedes szolgálatért.

A hívek Németh János Kossuth díjas keramikusművésznek a templomot ábrázoló domborművét ajándékozták Török Zoltánnak, akinek utódja Hodanics Péter Csaba lesz. Török Zoltán bemutatta az ugyanebben a lelki közösségben nevelkedett Krajczár Jánost, aki itt inspirálódott s határozta el, hogy az egyházi hivatást választja.

Török Zoltán ígérte, nem szakad el Zalaegerszegtől, ha teheti, gyakran idelátogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!