Hírek

2016.06.13. 10:54

Tudásbajnok matekból és anyanyelvből - a harmadikos Blanka minden tantárgyból indult

Zalaegerszeg - A harmadik osztályos Goldfinger Blanka matematikából és anyanyelvből is első lett korcsoportjában a Tudásbajnokság országos döntőjén.

Magyar Hajnalka

A Dózsa György Általános Iskolába járó kislány még óvodás volt, amikor megnyert egy könyvtári olvasási versenyt. Az iskolások mezőnyében győzött, ő olvasta el a legtöbb, 46 könyvet... Mostanra pedig kiderült, nem csak az irodalom berkeiben otthonos, a számok birodalmában is jól eligazodik.

Blanka a büszke szülők, Gyulasi Bernadett védőnő és dr. Goldfinger Jenő orvos társaságában
Fotó: Pezzetta Umberto

Az idei Tudásbajnokságon tanárnője, Bödörné Szalay Csilla, és édesanyja, Gyulasi Bernadett biztatására indult, s nem is először. Tavaly szintén két országos első helyezéssel tért haza a szegedi döntőről, akkor anyanyelvből és irodalomból hozta el a kupát. Utóbbiból idén is kiemelkedően szerepelt a megyeiben, ám egy kódolási baki miatt elúszott a győzelem, így „csak" matekból és anyanyelvből nyerhette meg az országos döntőt. Amúgy mind a négy alsós tantárgyból, így környezetismeretből is indult.

A Tudásbajnokság a Bendegúz Gyermek és Ifjúsági Akadémia versenye, 17 éve zajlik, magyarországi és határon túli gyerekek részvételével. Lényege, hogy a diákok a különböző tantárgyakból havonta feladatlapokat kapnak az interneten, s a legjobb eredményt elérők előbb megyei, majd országos szinten is megmérkőznek, immár nyílt sisakkal, tehát „élő" versenyen. Összesen 16 ezer gyerek nevezett a megmérettetésre. Blanka kupákkal, érmekkel és tucatnyi ajándékkönyvvel gazdagodott, iskolája pedig nevelőtestületi dicsérettel honorálta teljesítményét.

- Nagyon jó könyveket kaptam, főleg az izgalmas olvasmányokat szeretem. Most éppen a Winnetou és A 39 kulcs sorozatot olvasom - mondja Blanka, aki élvezi a versengést. - Gyakorolni nem szeretek, de az érdekes feladatokat annál inkább.

Ezekből nem is volt hiány, hiszen a feladatlapokon jó pár furmányos kérdés akadt. A szegedi, országos döntőbe több mint 800 gyerek jutott be, az eredményhirdetést a sportcsarnokban tartották.

A sokoldalú leány jelen állás szerint tanítónő szeretne lenni, bár a beszélgetés végére már hajlott az újságírás felé...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!