Hírek

2017.06.15. 16:25

Túlsúlyos volt, szivárgott - Védőruhában avatkoztak be a kanizsai hivatásos tűzoltók

ZALAKOMÁR - Veszélyes anyag szivárgott a túlrakodott teherautóból, súlyos bírság lehet a szabálytalanságok következménye.

Arany Gábor

A megyei kormányhivataltól kapott tájékoztatás szerint kedden közúti ellenőreik az M7-es autópálya zalakomári pihenőjében az áthaladó tehergépkocsikat vizsgálták, amikor veszélyes anyagot szállító jármű hajtott be a parkolóba. Az ellenőrzéskor a jármű túlsúlyosnak bizonyult, ezért a rakományt is alaposabban átvizsgálták. Mint kiderült, a túlterhelt járművön a tartálykonténerekben elhelyezett rakományt nem rögzítették megfelelően.

 

A veszélyt növelte, hogy a szállított, maró és gyúlékony anyag több helyen szivárgott. A veszély elhárítására a kanizsai tűzoltók védőruhában avatkoztak be. Mint kiderült, a tartályok nem sérültek, de túltöltöttségük miatt két-három deciliter anyag került a szabadba, ezt homokkal felitatták. A gépkocsi csak a veszély megszüntetése és a rakomány átrakása után folytathatja útját. A kormányhivatal a szállító és a gépkocsivezető ellen is eljárást indít. A felelősségük megállapítása esetén súlyos bírságra számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!