Hírek

2017.06.05. 09:04

Tujasor égett Zalaszentgróton

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére négy tűzoltó beavatkozást igénylő jelzés érkezett vasárnap.

Csapi: A Petőfi Sándor utcában egy húsz méteres fenyőfa kivágása során rossz irányba dőlt, elektromos vezetékeket veszélyeztetve. A Zalakarosról érkező hivatásos tűzoltók kötél segítségével megfelelő irányba állították a fát, majd kidöntötték azt.

Zalaszentgrót: A Csáfordi utcában egy tujasor égett, amelyet az ott lakók a zalaszentgróti önkormányzati egység kiérkezéséig eloltottak, a tűzoltóknak egy vízsugárral a még izzó részeket kellett visszahűteniük.

Molnári: A település külterületén a Mura folyó mentén ötven méteren száraz fű égett, amelyet a nagykanizsai tűzoltók kéziszerszámokkal pár perc alatt eloltottak.

Somogycsicsó: A Rákóczi utcában háromszáz négyzetméteren magas, száraz fű lángolt. A csurgói önkormányzati és a nagykanizsai hivatásos tűzoltók beavatkozását nehezítette az erős szél, amely az égést tovább táplálta oxigénnel. Háromnegyed órás oltási munkálatok során kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat a beavatkozó tűzoltók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!