Hírek

2016.01.15. 09:51

Tűzifa 80 rászoruló családnak

Milejszeg - A megyei védelmi bizottság idén is segíti tűzifával a rászorulókat. Az adományt a milejszegi Takács Ferenc Róbertnek és családjának adták át.

Szabó Judit

Az édesapa egyedül neveli három gyermekét - 11 és 17 éves fiát, valamint 8 éves kislányát -  miután öt évvel ezelőtt megözvegyült. Nehéz körülmények között élnek.- Szerencsére kapok özvegyi nyugdíjat és a gyerekek után árvaellátást, ez sokat számít, és persze dolgozok, egy ablakos cégnél, de  minden segítségnek nagyon örülök - mondta Takács Ferenc Róbert. Milejszegi házukat fával fűtik. A faluban van gázvezeték, ott megy el a telekhatárnál, de arra nem volt pénzük, hogy a gázt bevezessék.

-  Tavalyelőtt is kaptam fát, akkor 3,5 köbmétert, most pedig két köbmétert. A munkahelyemről pedig elhozhatok kibontott ablakokat, azzal együtt elég lesz ez a fa a télre - saccolta a  családfő.A védelmi bizottságnak egy vállalkozás ajánlotta fel a tűzifát, amellyel összesen 80 családot tudnak segíteni Zala megyében fejenként 2 köbméter fűtőanyaggal. A bizottság polgármesterek, jegyzők, valamint a szociális rászorulókat segítő szervezetek javaslata alapján választotta ki azokat a zalai családokat, amelyek támogatásban részesülhetnek. Eddig körülbelül 60 család kapta meg az adományt, a többiekhez is hamarosan eljut a tűzifa.

Az adományt pénteken Milejszegen dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke és Vigh László országgyűlési képviselő adta át. Az adományozó cég a fa házhoz szállításáról is gondoskodott. A Takács családnak egy tartós élelmiszerekből álló csomagot is összeállítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!