Hírek

2016.12.18. 08:53

Új készülék a letenyei védőnőknél

Letenye - Letenye Város Önkormányzata Védőnői Szolgálata a napokban vásárolhatott új, SONOTEC Sonoline C típusú magzati szívhang hallgató készüléket, melyre forrást a letenyei önkormányzat biztosított - értesültünk Farkas Szilárd polgármestertől.

Mirkó Imre

A védőnői és a házi gyermekorvosi szolgálat tavaly költözött a megújult egészségházba amely jóval komfortosabb körülményeket biztosít, mint a korábbi, jelenleg üresen álló, szintén a Kárpáti utcában található "zöld kereszt" épülete.

Letenyén kettő védőnői körzet működik két védőnővel. Az ellátandó terület Letenye, Kistolmács, Murarátka és Zajk közigazgatási területe.

Farkas Szilárd polgármester és Imre Herman Anita védőnő a magzati szívhang hallgató készülékkel

A védőnők ellátják az iskola védőnői feladatokat a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskolában és a Letenyei Hóvirág Óvodában is. A szeptember 30-i állapot szerint a két körzetben több, mint 500 gyermeket látott el a szolgálat, amely feladatai közé tartozik a méhnyakrák szűrés is.

A szűrés jelentősége azért igen fontos - főként a prevenciót hangsúlyozva - mert a rákot megelőző állapotok nagy biztonsággal felismerhetők, és az időben elvégzett kezeléssel teljes biztonsággal gyógyíthatók.

A jövő évben még egy magzati szívhang-hallgató készüléket is be kívánunk szerezni, továbbá egy vizsgáló lámpát is, melyre helyi vállalkozói felajánlás is érkezett – mondta lapunknak a letenyei városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!