Új kezdeményezés a Halisban

2017. február 15., 16:15 szerző: Horváth-Balogh Attila fotós: Szakony Attila
komment
Nagykanizsa – A Halis István Városi Könyvtárban az utazók ládájába várnak olyan dokumentumokat, prospektusokat, amelyek jól jöhetnek azoknak, akik külföldre készülnek hosszabb, vagy rövidebb időre.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Mint azt Benke Dániel könyvtáros elmondta: azt szeretnék, ha a kezdeményezés révén az olvasók olyan információkhoz juthatnának, amelyek ugyan értékesek lehetnek, de nem feltétlenül szerepelnek az útkönyvekben.

Fotó: Szakony Attila

– Az ötlet Czupi Gyula igazgatóé, aki arra gondolt, milyen jó lenne, ha az olyan kisnyomtatványok, térképek, múzeumi katalógusok, amelyek nem leltározhatók könyvtári állományban, nem a szemétben landolnának – mondta Benke Dániel. – Itt azokra a kiadványokra, prospektusokra gondoltunk, amelyeket olvasóink külföldi kirándulásaik alkalmával hoztak haza magukkal, de mára csak felesleges kacattá váltak számukra. Úgy véljük, ezeknek valaki még akár a hasznát is veheti, ezért a könyvtárban kineveztünk egy ládát az utazók ládájának, s akinek van ilyen dokumentuma, az ebben elhelyezheti azt. Ha pedig valakinek valamelyikre szüksége lenne ezek közül, szabadon elviheti...

Horváth-Balogh Attila

2017. február 15., 16:15 szerző: Horváth-Balogh Attila fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...