Hírek

2017.04.27. 18:45

Új polcokat kapott a szentgyörgyvölgyi könyvtár

Szentgyörgyvölgy - Új polcokat kapott az őrségi település könyvtára. Az átrendezés miatt a napokban a szolgáltatás szünetel.

Gyuricza Ferenc

Több mint négyezer kötet jól áttekinthető elhelyezését kell a könyvtári szolgáltatóhelyen megoldani, Tóth Eszter Judit, a község könyvtárosa szerint legalábbis ekkora mennyiségű könyvvel rendelkeznek. Ezzel a térség egyik legjelentősebb kistelepülési könyvtárának tekinthető a szentgyörgyvölgyi.

- A kistelepülési szolgáltató rendszeren keresztül a lenti városi könyvtár nyújt szakmai segítséget és anyagi támogatást is számunkra - folytatta Tóth Eszter Judit. - Az elmúlt évben projektort kaptunk, ezúttal pedig a könyvespolcok cseréjét tudjuk megoldani.

Tóth Eszter Judit hozzátette: a könyvek elhelyezése eddig sem okozott gondot, ám a most kapott polcok esztétikusabbak, illetve a teherbírásuk is jóval nagyobb. A bútorzatot nem egyszerre cserélik le, azt az év során több alkalommal, folyamatosan végzik, emiatt a a szolgáltatásban rövid idejű kiesésekkel kell számolniuk a helyi könyvtárhasználóknak.

A község könyvtárosa, Tóth Eszter Judit a napokban kapott új polcokra rendezi a könyveket Fotó: Gyuricza Ferenc

- Mintegy 30-40 fő az állandó olvasóink száma, tehát ennyien veszik igénybe rendszeresen a könyvtári szolgáltatásokat - felelte kérdésünkre Tóth Eszter Judit. - Esetükben a kölcsönzés a leggyakoribb, de vannak olyanok is az olvasóink között, akik az internet vagy számítógéphasználati lehetőségeket keresik.

Az állandó könyvtárhasználóink mellett természetesen minden évben akadnak olyan személyek is, akik csak alkalomszerűen, és olyankor általában konkrét kérésekkel keresnek fel bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!