Hírek

2016.07.18. 17:00

Új polgármestert választottak Zebeckén

Zebecke – A múlt hónapban új polgármestert választottak az alig 70 fős településen. A tisztséget a független jelöltként indult helyi Kereszturi József tölti be.

Korosa Titanilla

Nemrég a település új vezetője közmeghallgatásra várta a falubelieket, ekkor beszélt lapunknak terveiről is.– Korábban nem igazán folytam bele a közéletbe, viszont Varga Imre polgármesterrel jó kapcsolatban voltunk, amiben tudtam, eddig is segítettem neki és az itt élőknek is. Gondolom emiatt is szavaztak most rám – mondta Kereszturi József. A településen jobbára idősebbek élnek, kevés a fiatal és a lehetőség. A polgármester célja, hogy segítsen megtartani az eddigi eredményeket. – Az ilyen kis faluknak – be kell látni – nincs nagy jövője – tette hozzá.

Az új polgármester, Kereszturi József mellett a képviselő-testület tagja, Fülöpné Tóth Erzsébet

– Egy-egy járda- vagy harangláb-felújítás is nagy eredmény, de ezek nem tartják itt a fiatalokat és munkahelyet sem teremtenek. Legfontosabb, állandóan felmerülő kérés a temető rendben tartása, ezt gond nélkül el is végezzük. Szeretnénk a temetőben megépíteni egy földben kialakított urnás részt, fontosnak tartanám, hogy egy parkolót is építsünk az önkormányzati épület mellett. Emellett térköves járdafelújítást is tervezünk a főutcán, erre pályáztunk saját erő bevonása mellett. Nagyobb rendezvényt nem tervezünk, egy zenés összejövetelt tartunk majd a helyieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!