Hírek

2017.04.25. 14:56

Új utakat keres a közművelődés

Keszthely - Innovációs időszakát éli a közművelődési ágazat – fogalmazott a Kulturális Központok Országos Szövetsége elnöke. A szervezet Keszthelyen tartotta országos konferenciáját és közgyűlését.

Keszey Ágnes

A kulturális szakemberek olyan aktuális témákat vitattak meg, mint az ágazat finanszírozása és pályázati lehetőségei, áttekintettek művészeti programokat, kiemelt országos kulturális projekteket, ismerkedhettek nemzeti értékekkel és a hungarikumokkal. Szente Béla, az egyesület elnöke lapunknak felidézte, hogy országszerte számos kulturális intézmény megújult, az új terek felkeltették a közönség érdeklődését:  sok helyen    nőtt a látogatószám.

Csengei Ágota és Szente Béla az országos közművelődési konferencián
Fotó: Keszey Ágnes

- Ezek jó hátteret biztosítanak, hogy  a  közművelődés naprakész, 21. századi tudjon lenni. Ennek keressük az útjait, az innovatív megoldásokat. Sok mindenről szó van, ami a közösségfejlesztéstől a rendezvényszervezésen, közösségfejlesztésen át egészen a kulturális turizmusig, településmarketingig, helyi értékeikig terjed. Sokszor olyan közéleti szerepe is van az intézményeknek, mely nem sorolható  a kultúra területéhez-  fogalmazott  az elnök. A  szervezet és a  Goldmark Károly Művelődési Központ közösen szervezte  a konferenciát. Csengei Ágota igazgató elmondta: a keszthelyi színház kínálatára is élénkítő hatással lesz az az együttműködési megállapodás, melyet itt írt alá a Magyar Teátrumi Társaság és a KKOSZ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!