Hírek

2017.06.20. 18:50

Újabb ovi-sportpályák Zalaegerszegen

ZALAEGERSZEG Újabb állomásához érkezett az Ovi-Foci Program. Kedden két óvodában, a Radnóti utcai és a Napsugár úti tagóvodákban is átadták a programhoz tartozó multifunkcionális pályákat.

Hajdu Péter

Az ünnepségeken a Radnóti és a Napsugár úti óvodában is kedves műsort adtak a vendégeknek a gyerekek. Balaicz Zoltán polgármester az avatásokon elmondta, hogy a város önkormányzata mindig fontosnak tartotta azoknak a kezdeményezéseknek a támogatását, amelyek akár a sport közvetlen működését segítik, akár az utánpótlás-nevelést, illetve az ennek érdekében megvalósuló infrastrukturális beruházásokat. Zalaegerszegen 2013-ban indultak az Ovi-Foci Program első fejlesztései a Kis utcai és az Űrhajós úti óvodákban. Akkor még a pályaavatáson részt vett Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat tagja, a beruházások kezdeményezője.

A Radnóti utcai oviban az ünnepség után megtartották az első kézilabda foglalkozást Fotó: Katona Tibor

A program 2016-ban a Csillagközi és a Kosztolányi téri óvodákban folytatódott, majd az idei átadást követően már tervbe vették, hogy jövőre további két óvodában is beszerzik a gyerekek sportszeretetre neveléséhez szükséges speciális eszközöket. Az ovi-foci pályák 6x12 méteres, bekerített, hálóval fedett multifunkcionális műfüves kis pályák, azonban, mint a polgármester is kitért rá, ma már a fejlesztések hatására a focin kívül a kosárlabda, a kézilabda és a tenisz alapvető ismereteit is lehet játékos formában tanítani, gyakoroltatni a létesítményekben.

A Napsugár utcai tagóvodában felavatja a sportpályát Pál Dávid és Balaicz Zoltán. Mellettük Bognár Ákos önkormányzati képviselő, Seresné Lóránt Éva tagóvodavezető és Kemendi Györgyné, a Csillagközi székhelyóvoda vezetője Fotó: Katona Tibor

A kedden átadott pályákhoz közel 7 millió forint támogatást adott az önkormányzat, a többit az Ovi-Foci Alapítvány biztosította TAO-s forrásokból.

Az alapítvány munkatársa, Pál Dávid visszaemlékezett a 2011-es alapítás óta eltelt időre. Elmondta, a hat év alatt több sportág kapcsolódott céljaikhoz, aminek hatására már Ovi-Sport Programról beszélnek, és kedden az országban a 225. pályát adták át a zalai megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!