Hírek

2017.07.04. 12:04

Újra benépesülhet az egyetem kanizsai telephelye

NAGYKANIZSA A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának képviselői egy új szak indításáról tárgyaltak a minap a helyi roma nemzetiségi önkormányzattal.

Pásztor András

Mint azt Teleki László parlamenti képviselő, a roma nemzetiségi önkormányzat korábbi elnöke elmondta: a Pécsi Tudományegyetem és a nemzetiségi önkormányzat között már évtizedes az együttműködés, aminek keretében korábban kihelyezett képzéseket is bonyolítottak a Teleki utcai közösségi házban.

– Az elmúlt három évben nem sikerült kihelyezett képzéseket indítani, ám most egy új, közösségszervező szak indításáról tárgyaltunk az egyetem képviselőivel – mondta Teleki László, aki hozzátette: Nagykanizsáról és környékéről már közel 20 fő jelentkezett a képzésre, de a pótfelvételi után gyarapodhat még ez a szám.

– A közösségszervezés keretében olyan szakembereket képzünk, akik a motiválás, a képességfejlesztés változatos eszközeivel támogatják a települési és intézményi közösségek kialakulását, fejlődését, továbbá ösztönzik kezdeményezéseiket, fejlesztik cselekvőképességüket és menedzselik erőforrásaik gyűjtését – árulta el dr. Zádori Iván, az egyetem karának külügyi és kapcsolati dékánhelyettese. – A képzés során a hallgatók a filozófia, szociológia, pedagógia, pszichológia, jog, általános menedzsment és az informatika tudományterületein bővíthetik ismereteiket. Az első négy szemeszter alatt a hallgatók a szakmai törzsanyagot sajátíthatják el, majd ezt követően specializációk – kulturális közösségszervezés, ifjúsági közösségszervezés, humánfejlesztés – közül választhatnak.

Teleki László (középen) a roma nemzetiségi önkormányzat korábbi elnöke dr. Koltai Zoltánnal (jobbról) és dr. Zádori Ivánnal egyeztetett az új szak indításának feltételeiről Fotó: Szakony Attila

Mint megtudtuk: megfelelő számú jelentkező esetén az egyetem kiegészítő konzultációs lehetőséget biztosít Kanizsán, ugyanakkor a jövőben arra törekednek, hogy a képzés nagy része vagy teljes egésze a nemzetiségi önkormányzat közösségi házának falain belül történjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!