Hírek

2016.05.26. 14:10

Újratervezés és pótmunka miatt csúszik a felújítás

Keszthely – Újratervezést és pótmunkákat igénylő feladatok miatt tavaly év vége helyett várhatóan ez év végén fejeződik be a vasútállomás felújítása –olvashatták szerdán. A területen azonban nem dolgoznak a kivitelezők.

Keszey Ágnes

Mint arról hírt adtunk, a  MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága  jelezte, hogy ezzel kapcsolatos kérdésünkkel keressük a  kivitelezőt.  Az Sz-L Bau Kft., a projekt generálkivitelezője írásban válaszolt lapunknak. A cég közölte,  hogy a felújítási munkák közben derült fény arra, hogy az épület egyes részeinek rossz műszaki állapota miatt  szükségessé vált a megerősítés tervezése és elkészítése a biztonságos használat, hosszú távú állékonyság érdekében.  A határidő eltolódását ezen előre nem látható akadályok okozták. „Jelen pillanatban minden olyan munka elvégzésre került, amely nem igényel a fenti okok miatt újratervezést illetve a megbízónk részéről pótmunka megrendelést. A projekt megvalósítására vonatkozó, jelenleg érvényben lévő jogszabályokat figyelembe véve csak a fenti feladatok megoldását követően lehetséges az építkezés érdemi folytatása. A kivitelezési munkálatok folytatásához szükséges akadályok elhárítása jó ütemben halad, így vélhetően rövid időn belül a munkálatok folytathatóak lesznek az építési területen.” -közölte a cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!