Hírek

2016.12.06. 14:26

Ünnepváró dekoráció a kórházban

Keszthely – A kórházban lévő kis betegek gyógyulásában hangulatuk is számít – a gyermekosztály ünnepi díszbe öltözött.

Keszey Ágnes

A kórház gyermekosztályán az év minden napján mosolyognak a falon a festett mesehősök. Most adventi dekoráció is díszíti    a folyosót:     kis mikulások üldögélnek a betegfogadó pultnál, angyalkás, téli figurás díszek függnek a falakon. A kórház és dolgozóinak dekorációin kívül mások is segítenek, hogy otthonosabb körülmények között gyógyulhassanak a gyerekek. Hétfőn este a Fidelitas keszthelyi csoportja díszítette a folyosókat.

dr. Mischl Olga az osztály egy saját dekorációját mutatja, mely majd szintén felkerül

– Több éve valamilyen nemes dolog mellé állunk. Idén ősszel díszítettük már a kórházat, az volt a visszajelzés, hogy kedves élmény volt, s karácsonykor is szívesen várnak minket. Most saját készítésű díszekkel dekoráljuk a folyosót –  mondta a szervezet elnöke, Horváth Tamás.

A kórházban másban is elkelnek a segítő kezek.

Fiatalok díszítették a folyosót- előtérben  Horváth Tamás

– Az önkormányzatnak köszönhetően kaptunk egy millió forintos adományt az osztály felújítására. Gyorsan használódnak a gipszkarton falak, ezért egy bizonyos magasságig lambériázni fogjuk. Minden kórterembe kerülnek új éjjeliszekrények, ágy melletti asztalok, székek és szekrények.

Ezeket már megvásároltuk, de lapra szerelve. Nagy segítség lenne, ha aki tud, jönne segíteni, s hozna magával csavarhúzót, eszközöket – mondta dr. Mischl Olga osztályvezető főorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!