Hírek

2016.11.23. 20:35

Utak, járdák és buszvárók - A helyi közlekedési infrastruktúra javítására indult átfogó program

Zalalövő - Az önkormányzatiság kezdete óta, azaz már több mint 25 esztendeje nem volt a helyi közösségi közlekedési infrastruktúrát érintő olyan átfogó felújítási program a városban, mint idén.

Gyuricza Ferenc

Zalalövőn többek között négy belterületi utca aszfaltozását és padkázását, járdák térburkolását és felújítását végzik el önerőből, bruttó értéken számolva együttesen mintegy 20 millió forintból.

A munkálatok lassan befejeződnek, tegnap az Ady utcában dolgoztak a szakemberek. Zalalövőnek e pontján részleges felújítás van folyamatban, aminek a befejezését péntekre ígérték. A munka mintegy kétmillió forintba kerül.

- Korábban lezajlott már a mintegy ötszáz méter hosszúságú Csány utca egyik szakaszának az aszfaltozása, ami körülbelül 250 métert érintett, a Kölcsey út háromnegyedének burkolatmegerősítése, továbbá a Kolozsvári utca egészének szőnyegezése - mondta Pintér Antal polgármester. - Ahol részleges felújítás történt, ott vagy nem volt szükség a teljes burkolatmegerősítésre, vagy a rendelkezésre álló forrás egyelőre erre biztosított lehetőséget. Az Ady utca felújításával párhuzamosan zajlik az óvodához vezető járda térburkolása is.

Tegnap az Ady utcában kezdődött a rossz állapotú aszfaltburkolat részleges felújítása. A munkálatok az aknafedlapok kiigazítása miatt várhatóan péntekig eltartanak
Fotó: Gyuricza Ferenc

A polgármester hozzátette: az útfelújítások természetesen a kapcsolódó feladatok - padkázás, árokrendezés - elvégzésével jártak együtt, hiszen a vízelvezetés megfelelő szintű biztosítása alapfeltétel az utak állagának megőrzésében. Pintér Antal azt is kiemelte, hogy a programot tovább kívánják folytatni. Amint elő tudják teremteni a szükséges forrást, a Csány utca további részeit is leaszfaltozzák, illetve ugyanitt tervben van az árkok burkolatán keletkezett hibák javítása is.

- Ilyen mértékű felújítás mostanáig, az önkormányzatiság kezdete óta nem volt Zalalövőn - jelentette ki Pintér Antal. - A közösségi közlekedési infrastruktúra javítása mellett elkezdtünk egy hasonlóan fontos programot: a településkép javítása érdekében, valamint a jogos lakossági igényeket figyelembe véve hozzáfogtunk a buszvárók kialakításához.

Elsőként a központi buszmegálló kapott egy tégla alapú beállót, majd egyforma buszvárókat telepítettünk a zalapatakai városrész temetőjéhez, a zalamindszenti településrészre és a József Attila utcába. Ugyanilyen buszváró került a 86-os út burkolatmegerősítése és az elkerülő szakasz megépítése után az irsapusztai megállóhoz. Az utóbbi programot is szeretnénk folytatni, jövőre Budafán és Zalapatakán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!