Hírek

2017.05.31. 15:45

Utak, járdák felújítására pályáztak Zalakaroson

ZALAKAROS - A feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatását célzó kiírásra nyújtott be pályázatot az önkormányzat belterületi utak és járdák felújításához.

Horváth B. Attila

Erről is döntött nemrég a fürdőváros képviselő-testülete. A pályázatot a helyi önkormányzatokért felelős miniszter az államháztartásért felelős miniszterrel közösen hirdette meg.

Mint arról Novák Ferenc polgármester lapunkat tájékoztatta, a tervezett fejlesztési helyszínek közé sorolták a képviselők a Petőfi utcai járda keleti oldalát, az Alsóhegyi utca és a Bor utca belterületi szakaszát, valamint az Arany János utca fel nem újított részét.

Az önkormányzat szakemberei az előzetes felmérések alapján a projektcsomag költségvetését mintegy 30 millió forintban határozták meg, melyhez a város idei költségvetéséből 5 millió forint, általános tartaléka terhére pedig 10 millió forint saját forrást biztosít.

Ebből fakadóan az elnyerhető támogatás mértéke 15 millió forint, döntés a nyár folyamán, kivitelezés ősszel várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!