Hírek

2017.08.15. 14:20

Útfelbontás Nagykanizsán: már több hónapja kerülgetik türelmesen az autósok

NAGYKANIZSA - Olvasóink szerint lassan már 3 hónapja akadályozza a közlekedést a 61-es főútvonal Nagykanizsát elkerülő szakaszának sánci vasúti felüljáróján egy kitáblázott útfelbontás.

Horváth-Balogh Attila

Az „akadálypályát” hónapok óta kerülgetniük kell az autósoknak, ami azért is bosszantó, mert tőlünk nyugatabbra napok vagy órák alatt megoldás születik az ilyen jellegű problémákra – jelezték olvasóink.

Fotó: Gergely Szilárd

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t is megkerestük az ügyben, ahonnét Karcagi Orsolya kommunikációs igazgatótól azt a választ kaptuk, hogy "a 61-es számú Dunaföldvár-Kaposvár-Nagykanizsa főút Nagykanizsa elkerülő szakasz lezárult kivitelezésének garanciális ellenőrzése során hídszigetelési problémák merültek fel" és a hibaelhárításhoz szükséges a hiba okainak feltárása is. A mérnök szervezet, valamint a NIF Zrt. is többször felszólította a kivitelezőt a megfelelő megoldási javaslat kidolgozására és a javítás mielőbbi elvégzésére.

Hogy erre mikor kerülhet sor, az iránt pedig a kivitelező Közgép Zrt.-nél érdeklődtünk. Az augusztus 9-én elküldött elektronikus levelünkre még nem kaptunk választ.

Emlékezetes: az elkerülő szakasz építése 2009-ben kezdődött, de csak 2015-ben fejeződhetett be, ugyanis a kivitelezéssel először megbízott konzorcium csődöt jelentett. Végül a sokadik közbeszerzési eljárás után a Közgép vállalta a régóta húzódó beruházás befejezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!