Hírek

2016.10.10. 22:30

Útfelújítások előtérben - Még idén több kiírásra is nyújthatnak be pályázatokat

Lovászi - Útfelújításokat támogató, valamint vállalkozóknak szóló pályázati lehetőségekről tartottak fórumot tegnap a településen.

Korosa Titanilla

A Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesülettel közösen szervezett tájékoztató fórumot a Vidékfejlesztési Program aktuális és a közeljövőben megjelenő pályázati lehetőségeiről. A fórumon a vállalkozás indítását tervezők, illetve a mezőgazdasággal foglalkozók számára adtak a szakemberek részletes tájékoztatást az október végétől beadható pályázatokról.

Török Henrik, a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezetének vezetője (balra) nyitotta meg a fórumot. Középen Huszti Levente, mellette Fatér Szabolcs, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Zala megyei kirendeltségének képviseletében
Fotó: Korosa Titanilla

 

- Két célterület van, a vállalkozás és a tevékenység indítás - mondta Kovács Tünde, a lenti egyesület munkaszervezetének vezetője. - Itt azok pályázhatnak, akiknek nem volt még vállalkozása, a lényeg, hogy ne mezőgazdasági tevékenységet indítsanak el. A másik célterület a működő mezőgazdasági vállalkozóknak nyújt lehetőséget új tevékenység elindítására. Ez olyan nem mezőgazdasághoz kapcsolódó terület lehet, ami biztosítja a mezőgazdasági vállalkozóknak, családi gazdáknak a több lábon állást.

Az önkormányzatok képviselőit a külterületi közutak fejlesztését, erő- és munkagépek beszerzését támogató, termelői piacok létrehozását, illetve közétkeztetési beruházásokat lehetővé tevő felhívásokról tájékoztatták.

- A hamarosan megjelenő kiírás keretében az önkormányzati földutak, hegyi utak felújítására lehet pályázni, de megoldható az esővíz-elvezetés is. Itt a kisebb települések többletpontokat is kaphatnak - mondta Huszti Levente, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Zala megyei területi felelőse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!