Hírek

2016.12.28. 16:36

Úttorlasz szemétből, fénymásolt rendszám és okmány

Hamis okmányok, szemétből épített úttorlaszok, hazánkban élő külföldiek ellen emeltek vádat nemrég.

Arany Gábor

A Honda gépkocsiját vezető 73 éves H. Karlot ez év június 7-én a Lentit Letenyével összekötő úton állították meg ellenőrzésre a határrendészek. A hazánkban élő osztrák férfi átadta irattartóját, benne sorszámmal ellátott vezetői engedéllyel és egy sorszám nélkülivel. A papírok láthatóan hamisak voltak, a szakértő később azt is megállapította, hogy a sorszámos iratot más nevére állították ki, de az idős férfi a saját fényképét ragasztotta bele. A sorszám nélküli ugyan H. Karl nevére szólt, de az meg egy promóciós anyagból és egy meghamisított vezetői engedély fénymásolatából készült.

Emellett az is kiderült, hogy a gépkocsi forgalmi rendszáma szintén hamis. A hatósági jelzés ugyanis színes nyomtatóval készült és alumíniumlapra volt felragasztva. A férfi állította, hogy már így vásárolta az autót, de elismerte, tudta, hogy hamis a rendszám. A történtek alapján a kanizsai járási ügyészség kétrendbeli közokirat-hamisítás, valamint egyedi azonosítójel meghamisítása miatt emelt vádat a férfi ellen.

A másik ügy 54 éves német állampolgárságú főszereplője, W. Monika kis zalai faluban szokta tölteni idejét. Nem tudni mi okból, de tavaly november 22-én délután fél három után a Kossuth utcai háza előtt útszakaszra két hulladéktároló edényt, hat kéménybéléstéglát pakolt ki, plusz egy elpusztult macskát. A torlasz az út felét lezárta, ez így is maradt egy órán át, amikor a kiérkező rendőrjárőrök felszólítására a nő az útra pakolt holmikat eltávolította. Pár héttel később azonban megint hasonlóképpen járt el, december 13-án reggel a hulladéktárolójából az összes szemetet a háza előtti útszakaszra borította, szinte teljesen lezárva forgalom elől. Kerülni csak a padkára hajtva lehetett. Ez annál is inkább ajánlatos volt, mert a szeméttel együtt fémtárgyakat, üvegtörmeléket is az útra öntött W. Monika. Ezt a torlaszt a polgármester távolíttatta el tíz óra körül.

A történtekről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a német nő ellen kétrendbeli közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!