Hírek

2016.10.08. 19:51

V. Csácsbozsoki Borút – szerencsés baleset után sikeres folytatás

Király Imrének, az Évgyűrűk Nyugdíjasklub vezetőjének bozsoki háza előtt gyülekeztek a klub tagjai, s megérkeztek a felvonulás további szereplői, egy lovas, s egy póni is a kis kocsijával.

Győrffy István

Ettől Liza, az udvarban lévő kocsi elé fogott ló nyugtalan lett, rakoncátlankodott,  de a menet összeállt, hogy végigjárja a városrész utcáit, s az V. Csácsbozsoki Borútatra invitálja a nagyérdeműt. Liza azonban nem engedelmeskedett hajtójának, s az út menti mély árokba rohant kocsijával. Az utasok, vagy nyolcan az árokba estek. Szerencsére nem történt súlyos sérülés, de a felvonulás elmaradt. Ettől függetlenül sokan jöttek össze a bozsoki kápolna előtti misére, majd sétáltak fel a hegyre. A megelőző négy, csácsi-hegyen rendezett borút után, a bozsoki-hegyháton először ünnepeltek a bortermelő, kertet művelő gazdák.

Az idén azért szervezték ide a rendezvényt, mert ezúttal itt állítottak egy új keresztet, amit Bánkuti Imre bozsoki asztalos készített el teljesen önzetlenül. A keresztszentelési ünnepség megnyitásakor Herkliné Ebedli Gyöngyi a városrész önkormányzati képviselője elmondta, eddig minden borút alkalmával felújítottak egy-egy keresztet, vagy egyéb közösségi helyet. A keresztet Furján Gellért csácsi plébános szentelte fel, míg a felállításában, illetve borút szervezésében részt vett a településrészi önkormányzat, a helyi művelődési ház és könyvtár, az Izsák Imre Általános Iskola, az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub és a csácsbozsoki Szent Sebestyén plébánia egyházközsége és cserkész csapata.

A borút első házigazdája Kocsis Ervin volt, majd a szépszámú közönség meglátogatta Perom Károly és Tóth Géza pincéjét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!