Hírek

2015.10.05. 14:56

Válás után: zaklató hívások, fenyegetőzések - Éjszaka követte, le akart szorítani az útról volt felesége autóját

Nagykanizsa – Hiába büntették 200 ezer forintra a férfit, mert zaklatta, fenyegette volt feleségét, újra elragadták az indulatai.

Arany Gábor

A nemrég vádemelésig jutott történet főszereplőjétől, a most 33 éves M. Balázstól a felesége 2013 elején vált el. Ebbe a férfi azonban nem tudott belenyugodni, az asszony új kapcsolatait képtelen volt elfogadni. Válásuk után is rendszeresen próbált párja életébe beleavatkozni, ami odáig fajult, hogy emiatt büntetőeljárás indult ellene. Ennek eredményeként ez év tavaszán jogerősen elítélték és 200 ezer forintra büntették személy elleni erőszakos cselekménnyel elkövetett zaklatás, valamint garázdaság miatt.

A férfit azonban ez nem tartotta vissza, nem hagyott fel a próbálkozásaival. Ez év május és június hónapban mobiltelefonon rendszeresen kapcsolatban akart kerülni a nővel, hívások, üzenetek formájában; összesen 218 alkalommal próbálkozott. Ezen túlmenőn több esetben megfigyelte, követte. Ez történt május 25-én, amikor az asszony éjfél tájt autójával Zalaegerszegről hazafelé tartott, és Pölöske után felfigyelt az őt követő gépkocsira, amiről kiderült, hogy a férje vezeti. A férfi a nő gépkocsija mellé hajtott, majd eléje vágott, fékezésre kényszerítette, röviddel később pedig megpróbálta leszorítani az útról, amikor az asszony el akart hajtani mellette. Az éjszakai „autós kalandot” megelőző napon a férfi  trágár hangvételű, fenyegető üzeneteket küldött volt feleségének. Ebben egyebek mellett kilátásba helyezte, hogy megrongálja az autóját. Pár nappal később pedig Nagykanizsán a mozinál várt M. Balázs az asszonyra, aki a barátjával jött ki az épületből. A férfi ekkor sem tudott uralkodni magán, megfenyegette őket, majd amikor autóba szálltak, nyomukba eredt. A pár emiatt nem sokkal odébb leparkolt, hogy megpróbáljanak beszélni a férfival, ő azonban nem állt meg, csupán lassított és autójából ordítva fenyegette meg őket. Az asszony emiatt értesítette a rendőrséget, M. Balázs pedig távozóban még autójából hadonászva igyekezett megfélemlíteni volt feleségét, majd röviddel később trágár üzenetet is küldött neki a telefonjára.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a történtek alapján a férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!