Hírek

2017.04.11. 17:00

A látássérültek megyei egyesületének hatvan tagja vett részt a pacsai találkozón

Pacsa - A legfiatalabb zalai városba látogattak el a vakok és gyengénlátók megyében működő egyesületének tagjai. A közel négyszáz tagot számláló, kistérségekben működő civil szervezetből hatvanan vettek részt az egész napos programon.

Arany Gábor

Choma Balázs, a zalaegerszegi kistérségi egyesület alelnöke érdeklődésünkre elmondta, a program elsősorban a megye megismerését szolgálja, és lehetőség a találkozásra a sorstársakkal.

Kelemen Tamás polgármester (balról a negyedik) Pacsa központjában a vendégekkel Fotó: Önkormányzat

Bevezetésképpen vendéglátójuk, a városi önkormányzat nevében a könyvtárban Kelemen Tamás polgármester és Bokor Ferencné alpolgármester mutatta be számukra a települést. Megemlítette, Pacsa első hiteles említése 1251-ben történt meg, IV. Béla oklevelében bukkant fel a település neve. Ezt követően felkeresték a templomot, ahol Szitás József plébános fogadta őket és beszélt a templom múltjáról. A látogatás az iskolában folytatódott, ahol tájékoztató fórumot tartottak. A megbeszélésen szóba kerültek egyebek mellett az őszi egyesületi választások, az április 20-i, Nagykanizsán tartandó megyei éves küldöttgyűlésük, illetve a május 27-i csörgőlabda kupával kapcsolatos tudnivalók is. Emellett a tagok tájékoztatást kaptak a segédeszközök beszerzésének lehetőségeiről, az utazási kedvezményekről, az egyesület érzékenyítő programjairól. A napot rövid borkóstoló zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!