Hírek

2016.11.30. 19:45

Közmeghallgatás-Várról, hitelről

Lenti - Tegnap tartott közmeghallgatást a település önkormányzata. Ezen a város működéséről Horváth László polgármester tájékoztatott.

Korosa Titanilla

A városvezető szólt a költségvetésről, adókról, fejlesztésekről és sorra vette az elbírálásra váró 16 projektet is, melyek értéke összesen 7,6 milliárd forint.

Völgyi Zoltán, Zakó László, Benke Richárd és Boronyák József a Jobbik képviseletében volt jelen a közmeghallgatáson

A hozzászólók között Zakó László, a Jobbik régiós igazgatója arról kérdezte a polgármestert, mi az oka, hogy a helyi városi televízió meghívásuk ellenére nem vesz részt szervezetük sajtótájékoztatóin, illetve rendezvényeiket nem fogadja be a művelődési központ. A polgármester az első kérdést azzal indokolta, hogy a kereskedelmi tevékenységet végző televíziónak nincs kapacitása minden rendezvényen részt venni, illetve politikai eseményekről nem számolnak be, míg a művelődési központ termeinek kiadásáról annak igazgatója dönt.

Boronyák József és Völgyi Zoltán, a Jobbik megyei képviselői is kérdéseket intéztek a városvezetőhöz. Előbbi egyebek mellett a magyar magánkézbe került vár hasznosításáról, utóbbi egy, a mumori városrészben tervezett projektről. A válaszból kiderült: a vár tulajdonosával még nem vette fel az önkormányzat a kapcsolatot, a mumori projekt célja pedig a szociális rászorulók számának csökkentése. Benke Richárd, a Jobbik helyi alapszervezetének vezetője a hotel építése kapcsán felvett 1,4 milliárdos fejlesztési hitel visszafizetéséről érdeklődött. A válaszból kiderült: a teljes hitelkeretet nem használták fel, a visszafizetést - 20 éves futamidővel - semmi sem veszélyezteti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!