Hírek

2017.05.29. 11:52

Százával lőtték le a pacsirtákat, felfüggesztett börtönt kaptak

Nagykanizsa - Távollétükben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a járásbíróság azt a két olasz vadászt, aki ezernél több védett madarat próbált kivinni hazánkból.

Arany Gábor

A hatvanéves L. Franco és 72 éves társa, V. Guiliano tavaly október elején két hétig vadásztak mezei pacsirtára Braila közelében. Az állami vadásztársaságtól engedélyt kaptak a madarak elfogására, megnyúzására és elszállítására. Kitömött csalimadarakkal érték el, hogy közelükbe menjenek a gyanútlan szárnyasok, majd sörétes fegyverrel lőttek rájuk.

A két olasz vadász autóját 2016. október 15-én délután az M70-es autóút elején állították meg az adóhatóság járőrei. Az utastérből három hűtőtáskában 950 darab nyúzott madártetemet találtak és előkerült az 51 csalimadár is. Az elejtett, illetve a preparált madarak a darabonként 25 ezer forint természetvédelmi értéket képviselő mezei pacsirták voltak.

A kár meghaladta a 25 millió forintot.

A kanizsai járásbíróságon a természetkárosítással megvádolt vadászok távollétében született meg a nem jogerős ítélet: 10 hónap börtön, végrehajtásában 20 hónap próbaidőre felfüggesztve.

Az ügyről korábban ITT írtunk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!