Hírek

2016.06.02. 15:55

Védőoltási kerekasztal - házi gyermekorvosok összejövetele

Zalaegerszeg - A zalai megyeszékhelyen szervezett vakcinológiai kerekasztalbeszélgetést az ország 1600 házi gyerekorvosa szakmai és érdekvédelmi képviseletét felvállaló Házi Gyermekorvosok Egyesülete.

Magyar Hajnalka

A csütörtöki összejövetelen, amire több tucatnyi szakember érkezett a megye egész területéről, a védőoltásokkal kapcsolatos szakmai újdonságok mellett az alapellátás aktuális kérdései is szóba kerültek.

Dr. Onozó Beáta, dr. Póta György, dr. Hóbor Miklós és dr. Kulcsár Andrea az új kézikönyvvel Fotó: Pezzetta Umberto

Mint dr. Hóbor Miklós házi gyermekorvos, az egyesület elnökségi tagja, az est moderátora elmondta, fontos felszínen tartani a témát, hiszen nem csitulnak az oltásellenes hangok. Elkeserítő, hogy még a rákos betegséget megelőző HPV oltást is támadják.

A rendezvényen dr. Onozó Beáta és dr. Kulcsár Andrea tartott előadást immunológiai betegségekről, olthatósági kérdésekről és a védőoltási tanácsadó eseteiről. A programon részt vett az egyesület elnöke, dr. Póta György, aki bemutatta az egyesület által kiadott, kétkötetesre tervezett szakmai kézikönyv első részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!