Hírek

2017.08.23. 13:14

Két évtizede nem volt felújítva a járda Alsórajkon - Most végre megújul

ALSÓRAJK Régi vágya teljesült a Béke utcai lakóknak. A hepehupás járda helyett hamarosan új gyalogúton járhatnak. A közúti hídtól a dombtető pereméig, kétszázötven méteres szakaszon épül strapabíró és esztétikus, térkőborítású flaszter a Béke utcában.

Szabó Zsófia

A falu északi részén lévő járófelület az elmúlt két évtized során nem volt felújítva, így jócskán ráfért a rendbetétel.

– Ötmillió forintból újíttatjuk fel a járda jelentős részét – jelezte Boros Attila polgármester. – A három és fél millió forint önerőből, valamint a pályázati támogatásból időálló járófelületet építtetünk. Arra viszont nem állt rendelkezésünkre elegendő keret, hogy teljes hosszban végezzük el a felújítást – tette hozzá a polgármester, aki megjegyezte: idén többízben került sor a faluban útjavításokra. Az utcák jelentős részén a kátyúkat kiegyengették és a csapadékvíz elvezetésének problémáját is orvosolták.

A kivitelező cég dolgozói, Bogdán László és Huszár Péter a kavicsot egyengetik a járdaszakaszon Fotó: A szerző

– Azonban a lankás Béke utcában az árkolás miatt a korábbinál sebesebben áramlik a csapadékvíz, ezért a közeljövőben mederlapos terelés révén megpróbáljuk szabályozni azt – Boros Attila. Hozzátette: mindehhez azt követően fognak hozzá, amint szeptember elejére megépül az új járda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!