Hírek

2017.04.26. 12:30

A vendéglátás bajnoka a nagykanizsai fiú

Nagykanizsa - Évtizedek óta nem örülhetett a Thúry György SZKI olyan komoly tanulmányi sikernek, mint amit Fertőffy Tamás, 12.B osztályos diák ért el a vendéglátóipari ismeretek versenyen. Naná, hogy nyert!

Mint azt szerdán Richterné László Erzsébet igazgató elmondta: a több fordulós tanulmányi versenyt a Nemzetgazdasági Minisztérium hirdette meg, így az idei megmérettetésen közel 300 fiatal indult el.

– Tamás az 5. helyen jutott az országos döntőbe – mesélte az igazgató, aki hozzátette: a Szolnokon rendezett kétnapos döntőn 30 diák vett részt, akik az emelt szintű érettségi anyagából adtak számot írásban, majd szóban is.

Mint megtudtuk: az országos első helyezés 100 többletpontot jelent majd, ha Tamás felvételizik valamelyik felsőoktatási intézménybe, ugyanakkor érettségit kötelező tennie abból a  tantárgyból, amiben országos első helyezett lett.

– Idén érettségizem, s minden bizonnyal maradok még egy évet az iskolában a technikus képzés miatt – árulta el Fertőffy Tamás, aki csak ezt követően szeretné megcélozni valamelyik felsőoktatási intézményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!