Hírek

2017.07.20. 12:30

Versmondó diáknak adták át a Stafétát

A Stafétát Balogh László, a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium igazgatója Micsinai Dominiknak, az iskola versmondó diákjának adta tovább. Azt kérdezte tőle: a vers fogódzó, segítő lehet-e a modernitás problémáiban, a jövőbe vezető úton?

Horváth-Balogh Attila

– Egyértelműen igen, hiszen a vers, a költészet lelket ápol, véleményt formál, fejleszti az érzelmi és az értelmi intelligenciát – válaszolta Micsinai Dominik. – Egy ember szellemi értelemben vett emberré válását elő tudja segíteni, el tudja indítani egy úton, amit a mai modern világban nehéz megtalálni. A vers maga fogódzót adhat problémák megoldásához is. Ha történik velem valami, papírra vetem a gondolataimat és amit kiírtam magamból, már kevésbé terhel engem. A klasszikus művek örökérvényű érzéseket, értékeket is rögzítenek. Éppen ezért tanácsolnám, hogy olvassunk verseket, klasszikus műveket, mert bármikor segíthetnek nekünk!

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Micsinai Dominik a STAFÉTÁT Kardos Ferencnek, a Halis István Városi Könyvtár igazgatóhelyettesének adja tovább, azt kérdezve tőle: a kortárs irodalmi műveket sorolhatjuk-e évtizedek múlva a klasszikusok sorába?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!