Hírek

2016.09.28. 17:40

Vetélkedő nyugdíjasok - Három produkció képviselheti Zalát Egerben

Zalaegerszeg - Az idősek hónapja nyitó rendezvényeként szerdán nyugdíjas amatőr művészeti vetélkedő zajlott a Keresztury VMK-ban.

Magyar Hajnalka

A résztvevőket dr. Kocsis Gyula, az Életet az éveknek Országos Szövetség Zala Megyei Szervezetének elnöke és Velkey Péter, a polgármesteri hivatal humán-igazgatási osztályvezetője köszöntötte. A Ki Mit Tud?-ra 16 produkcióval neveztek a nyugdíjas klubok, egyesületek tagjai, a népdalkörök mellett szólóénekesek, verselők és táncosok is színre léptek.

Az egerszegi Nefelejcs Nyugdíjas Klub tagjai cowboytáncot mutattak be a művészeti vetélkedőn. Képünkön Harmath Ferencné, Kovács Lászlóné, Sándorfi Istvánné, Pacsai Andrásné, Kulcsár Teréz, Kiss Lászlóné, Kátai Jánosné, Horváth Lászlóné és Balogh Márta Fotó: Pezzetta Umberto

A szereplők zöme Zalaegerszegről és környékéről érkezett, de Gellénháza és Nagykanizsa is képviseltette magát. A produkciókat zsűri bírálta el, soraiban tudva Stefán Gábort, Szemes Bélát és Velkey Pétert is. Döntésük nyomán három műsorszám képviselheti megyénket az országos megmérettetésen Egerben, a Nyugdíjas Amatőr Művészeti Együttesek és Szólisták III. Fesztiválján. A továbbjutók: a zalabesenyői Szivárvány Népdalkör; Kiss Szabó Ernő Nagykanizsa, Tungsram Nyugdíjas Klub (szóló ének); valamint Fülöp Katalin Zalaegerszeg (szavalat).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!