Hírek

2016.06.07. 08:51

Veterán traktorok kedvelőinek - Százharmincan neveztek be a már hagyományos géptalálkozóra

Zalaszentgrót-Csáford - Rekordszámú nevezővel zajlott le szombaton az öreg traktorok nyolcadik találkozója.

Arany Gábor

A mezőnyben a Dunántúl minden részéből érkezett versenyzők és vén vasaik képviseltették magukat, de jött még traktor Salzburg mellől is.

A csáfordi Zsóka büfé és az Öreg Traktorok Hagyományőrző Egyesülete rendezvényén minden alkalommal több kategóriában adnak át díjat. Idén a legszebb traktort a Farkasgyepűről érkezett Bolla Zoltán hozta el. A Güldner ABN 10 a gyárból 1958-ban került ki, és a 25 lóerős gép vadonatúj állapotával győzte meg a zsűrit. A legötletesebbnek járó díjat a komplett vendéglátóegységnek (kocsmának) berendezett vontatmánnyal Jakab Dávid, valamint a rendőrségi szolgálati járművet formázó, házilag barkácsolt négy kerekű csettegővel és mögéje kötött utánfutós börtönnel Tatár Ágnes nyerte. A legöregebb traktornak járó elismerést két, 1950-ben gyártott Steyr érdemelte ki, Szabó Levente és Szabó Bence Babótról hozta el kedvenceit. A traktorvezetők díját Horváth István kapta, ő Babócsáról érkezett különleges, Lanz Bulldog traktorával. Az 1954-ben gyártott vastagküllős kerekű járművet 17 lóerős, egyhengeres kétütemű izzófejes nyersolajmotor hajtotta. Első alkalommal rendezték meg a fűnyíró traktorok versenyét is, ebben Bognár László végzett az élen Plótár Evelin és Ferenczi József előtt.

A csáfordi géptalálkozón a sportautómárkák iránt rajongók is találhattak különlegességet: például a hófehér Lamborghini traktor a 21. századot képviselte, míg a Porsche Standard dízel a legszebb veteránok egyike volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!