Hírek

2017.09.05. 17:35

Uszoda korszerűsítés Nagykanizsán

Kicserélték a nagykanizsai uszodában a gyakran meghibásodó 30 éves hideg, meleg és fűtési vezetékeket.

Benedek Bálint

Ebből az alkalomból tegnap Dénes Sándor polgármester, valamint Tóth Nándor és Karádi Ferenc alpolgármesterek, illetve Horváth Vencel, a Kanizsa Uszoda Kft. ügyvezetője bejárta az érintett területet.

A felújítás forrása a tulajdonos önkormányzattól kapott 15,5 millió forint, mely megegyezik a 2016-ban megítélt működési támogatás fel nem használt részével.– A gépészetet ellátó rendszerrel problémák adódtak, s ezzel nem lehetett már várni – mondta beszédében Dénes Sándor. Az uszoda zavartalan működése mindennél fontosabb, ezért nem szerettek volna késlekedni a munkálatokkal.

- A műszaki bejáráson láthattuk, hogy kiváló minőséget produkáltak a szakemberek. A munkát végig felügyelte Horváth Vencel is, az ő jelenléte garancia számunkra - tette hozzá a városvezető.

A Kanizsa Uszoda Kft. ügyvezetője elmondta: a felújításból a vendégek nem sokat érzékeltek. Ezek a munkálatok főleg az üzembiztonságot szolgálták.

Dénes Sándor (jobbról) örül az új uszodai fejlesztésnek Fotó: SzA

- A beruházás jóvoltából azonban, ha minden rendben működik majd, akkor a rendkívüli hibák miatti leállások valószínűsége kisebb lesz - fogalmazott Horváth Vencel. - Ha így nézzük, akkor a fejlesztés érinti a fürdő közönségét is.

A munkák során a vízszolgáltató cég térítésmentesen kicserélte az uszodát tápláló vízcsatlakozást. A fennmaradt pénzből várhatóan a pincében a nagy keresztmetszetű hideg vizes vezetékeket még felújítják, melyek ugyan fiatalabbak, de a horganyzott acélcső anyaghibás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!