Hírek

2016.03.29. 18:31

"Vigyázzatok a gyerekekre és a kutyákra!” - Mérgezéstől tartanak a Kertvárosban

Zalaegerszeg – "A Hegyalja utcában, a Bóbita játszótér környékén mérget szórt ki egy elvetemült. Vigyázzatok a gyerekekre és a kutyákra!” - ez a kiplakátolt felirat olvasható a Kertvárosban több helyütt, s a felhívás mostanra bejárta a Facebookot is, így elindultunk utánajárni a valóságtartalmának.

Varga Lívia

A játszótéren megszólított szülők nem olvasták a bejáratra ugyancsak kifüggesztett szöveget, nem is hallottak róla, ám az általunk tolmácsolt üzenettől nagyon megijedtek, mondván, mi van, ha netán egy gyerek veszi fel a mérget. A legtöbb ebtulajdonoshoz viszont elért az információ, ők arról beszéltek: féltik kedvenceiket.

Ezt az üzenetet plakátolták ki a Bóbita játszótér környékén

Pup Heléna, aki a kiskutyáját, Lalát sétáltatta, azt mesélte: a közösségi oldalon már az terjed, hogy négy kutya esett áldozatul a méregnek a városrészben, ott praktizáló állatorvosuk azonban nem tud ilyen esetekről, tette hozzá.

Pup Heléna és a kiskutyája, Lala

Hivatalos bejelentés ugyan nem érkezett a városházára, de egyéb forrásból Zalaegerszeg önkormányzatának munkatársai is értesültek az esetről, és azonnal intézkedtek. Felkértek egy e téren jártas szakembert, hogy soron kívül vizsgálja át a jelzett területet, amennyiben pedig mérgező anyagot talál, azt haladéktalanul gyűjtse be. Simon Gyula épp ott jártunkkor kezdte a munkát.

Nyomokat keresnek. Simon Gyula, Orosz Ferencné és Fáni kutya

Összetalálkoztunk a városrész önkormányzati képviselőjével, Orosz Ferencnével is, aki szintén nyomozásba kezdett, ő kutyájával, Fánival indult információgyűjtő körútra. Mint mondta: aki eldobta a mérget, gondoljon arra, hogy itt nem csak kutyások vannak, ezzel az „akcióval" a gyerekeket is veszélybe sodorja. S ez az eljárás egyébként sem megoldás semmire. Az is lehet persze, jegyezte meg, hogy senki nem szórt ki semmit, csak a kutyásokat akarta valaki ily' módon elűzni a játszótér környékéről, nem tud ugyanis arról, hogy bárki bármiféle gyanús anyagot talált volna a jelzett területen. Orosz Ferencné hozzátette: hamarosan elkészül a kutyafuttató, ahol az ebek szabadon futhatnak majd, s kevésbé zavarják a környéken élőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!