Hírek

2016.05.03. 11:27

Világrekordra készülnek kézmosásból

Május 5-én, a kéztisztasági világnapon az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala, illetve a megyei kormányhivatalok népegészségügyi főosztályai és a járási hivatalok népegészségügyi osztályai az iskolákkal közösen tervezik megdönteni a kézmosás-oktatáson résztvevők világrekordját.

A több helyszínen egyszerre tartott kézhigiénés oktatás Guinness-rekordját Glasgow-ban állították fel, ahol 3039 diák vett részt a rekordkísérletben. A magyar iskolások jó eséllyel felülmúlhatják ezt a teljesítményt, hiszen eddig már több mint tízezren jelentkeztek az ország különböző részeiről, írta közleményében a Zala Megyei Kormányhivatal. Zala megyében 9 iskola több mint 800 tanulója regisztrált az eseményre. A kísérletben a keszthelyi Zöldmező Utcai Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és EGYMI, a keszthelyi Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI, annak rezi tagintézménye, a Sármelléki Általános Iskola, annak Zalavári Cirill-Metód Tagiskolája, a zalaegerszegi Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola, a baki Göcsej Kapuja Általános Iskola, a Bagodi Fekete István Általános Iskola és a Becsehelyi Általános Iskola vesz részt. Ezeken a helyszíneken csütörtökön 10 órakor egy időpontban, tanóra keretében mutatják be képzett instruktorok a kézmosás fontosságát és annak helyes technikáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!