Hírek

2016.05.01. 13:23

Virágos koszorú ringatózik a hullámokon: megkezdődött a balatoni szezon

A borús idő ellenére derűs kilátásokkal nyitották meg a balatoni évadot Keszthelyen május elsején.

Keszey Ágnes

A szezonnyitó szórakoztató programjai már szombaton várták a kikapcsolódni vágyókat a keszthelyi Balaton-parton: játékok, jazzbalett-bemutatók és koncertek szórakoztatták az érdeklődőket. Vasárnap délelőtt pedig a Zalai – Balaton Part Ifjúsági Fúvószenekar zenéje és mazsorettek fellépése csalogatta a közönséget a Balaton fővárosában hagyományosan május elsején megrendezett ünnepélyes Balatoni évadnyitóra. Manninger Jenő országgyűlési képviselő a térségben tervezett fejlesztésekről és uniós pályázati lehetőségekről szólt. Úgy fogalmazott: nagy lehetőségeket jelentenek ezek a Balaton számára.

– Sokkal nagyobb szerepet kap a környék természeti adottságaira és kulturális örökségére épülő turizmus. Az uniós forrásokból fejleszteni lehet a vitorlás turizmust a kajak – kenuzást, a lovaglást. Fejlődnek majd az éttermek: a fejlődő borturizmus mellett. Nagy szerepe lesz a szabadidő-és sportturizmusnak is. A kerékpárturizmus is jelentősebb lesz: megújul a balatoni bringakörút: elindulhat a Keszthely-Balatongyörök és a Keszthely – Sármellék szakasz előkészítése és pályáztatása is – emelte ki az országgyűlési képviselő, aki a kulturális turizmus fontosságáról, a Festetics – örökség jelentőségéről is szólt. Manninger Jenő Szavai után Ruzsics Ferenc mondott köszöntőt, melyben reményét fejezte ki, hogy legalább olyan jó szezonnak néz elébe a város, mint amilyet az elmúlt évben zárt Keszthely.

– A Balatonnál évek óta megfigyelhető, az a folyamat, hogy a belföldi turisták száma évről – évre nő. Ezt így várom ebben az évben is. Ennek kimondottan örülünk, hiszen olyan sok minden van ebben a gyönyörű országban, amit nem láttunk. Nem muszáj nekünk mindig az Adria partjaira elvándorolni és ott jól érezni magunkat, hogyha ezt hazái környezetben, a csodálatos Balatonnál is megtehetjük. Keszthely évről - évre szebb és szebb arcát mutatja az itt lakóknak és az ide látogató turistáknak egyaránt - mondta a a polgármester, hozzátéve: a fejlesztések folyamatosak a városban, s Keszthely is számos tervet szeretne megvalósítani pályázati forrásból. Ruzsics Ferenc- hiszen ez a nap Anyák napja is volt- köszöntött minden édesanyát és nagymamát. A köszöntők után a évadnyitó ünnepség résztvevői a Helka felé vették az irányt és a hajó fedélzetéről a szezon nyitányaként megkoszorúzta a Balaton Manninger Jenő és Ruzsics Ferenc. A nap további részében szórakoztató programok várták a Balaton-partra érkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!