Hírek

2017.05.16. 16:35

Még két hétig lehet pályázni a Virágos Magyarországért versenyre

Meghosszabbították a Virágos Magyarországért verseny nevezési határidejét, még két hétig, május 31-éig jelentkezhetnek a települések önkormányzatai a környezetszépítő megméretésre.

Mediaworks-összeállítás

A verseny fővédnöke Borbás Marcsi műsorvezető-riporter lett.Az idén eddig több mint 250 település jelentkezett a versenyre - mondta Bánhegyi Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese.

Nagyon örülnének a szervezők, ha még ennél is többen pályáznának, ezért meghosszabbították a verseny jelentkezési határidejét. Bánhegyi Zsófia egy budapesti sajtóeseményen jelentette be, hogy a verseny fővédnöke Borbás Marcsi műsorvezető lesz. Hozzátette: egyértelmű döntés volt az MTÜ részéről az elismert televíziós műsorvezető felkérése, hiszen Borbás Marcsi a Gasztroangyal című műsora kapcsán szinte egész Magyarországot bejárta, jól ismeri a turisztikai attrakciókat és munkássága töretlenül egybecseng a kezdeményezés céljaival.

Borbás Marcsi a verseny nagykövete
Fotó: Mediaworks

Az újonnan választott fővédnök feladatai közé tartozik a kezdeményezés népszerűsítése, részvétel a zsűrizésben és a rendezvények háziasszonyi teendőinek ellátása. Borbás Marcsi elmondta, hogy nagy örömmel vállalta el a fővédnökséget, szerinte ez nemcsak Magyarország, hanem Európa legszebb programja. A verseny nagyköveteként bejelentette, hogy új elismerést vezetnek be, megalapították a fővédnöki díjat, amit személyesen fog odaítélni egy, a versenyen induló falunak és városnak.

A díj egy tündérkert lesz, amelyben az első 10-15 őshonos fát Borbás Marcsi adományozza majd a nyertes településnek. Bánhegyi Zsófia elmondta, hogy a települések bírálatát június közepétől augusztus végéig kertészekből, turisztikai szakemberekből álló zsűri végzi. A miniszterelnök a kimagaslóan szereplő települések részére miniszterelnöki különdíjakat adományoz - mondta végezetül. A pályázatról további információ:

viragosmagyarorszag.itthon.hu" target="_blank".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!