Hírek

2017.05.25. 11:55

Virágos Zalaegerszegért - Meghirdetik a "Zalaegerszeg legvirágosabb utcája" versenyt is

ZALAEGERSZEG - Tizennegyedik alkalommal hirdette meg a város a Virágos Zalaegerszegért pályázatot, amelynek nyitóeseményét csütörtökön tartották az Aranyeső Kertcentrumban.

Magyar Hajnalka

A virágosítási, parkosítási és környezetszépítő verseny fényes előzményekre tekinthet vissza, hiszen a megyeszékhely két éve országos 1. helyezést ért el, tavaly pedig az év települése címet érdemelte ki - hangoztatta a sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester. Reményének adott hangot, hogy idén is sokan neveznek (június 30-ig) a különféle kategóriákban, hiszen olyan emberek élnek itt, akiknek fontos a zöld, virágos környezet.

Balaicz Zoltán (jobbról), Vigh László és Horváth István a sajtótájékoztató helyszínén
Fotó: Magyar Hajnalka

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos kiemelte, ittjártakor Orbán Viktornak is feltűnt a város gondozottsága, ami büszkeséggel tölthet el mindenkit. Ezen eredményért sokat tesz a Városgazdálkodási Kft., de a magánszemélyek fáradozása szintén sokat emelhet a város megítélésén.

Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője arról számolt be, idén az innovatív, egyedi kertészeti megoldásokat külön is díjazzák, s további újdonság, hogy meghirdetik a Zalaegerszeg legvirágosabb utcája versenyt is. A nyertes utca elismerő táblát kap, a többi győztes pedig jutalmat.

A zsűri augusztus 30-ig járja végig a versenybe benevező családi és társasházakat, kereskedelmi és gazdálkodó szervezeteket, valamint oktatási-nevelési intézményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!