Hírek

2017.07.30. 16:50

Visszafoglalták a természettől a hegyi utat Hahóton

HAHÓT Hegyi búcsúval egybekötött útavatásra került sor szombaton a település közelében lévő Felső-öreghegyen.

Pásztor András

Mint azt Szabó Zsolt polgármester elmondta: a hegyi út karbantartására éveken keresztül nem jutott elegendő anyagi forrása az önkormányzatnak, így az elmúlt években azt szép lassan „visszafoglalta” a természet.

Szabó Zsolt polgármester (balról)  azt mutatja, miként szélesítették ki és tették járhatóvá a munkagépek a hegyi utat Fotó: Szakony Attila

– A gazdák egy ideje már egy új, magánterületet is érintő alternatív útvonalon közlekedtek, ezért tennünk kellett valamit – magyarázta a polgármester, aki elárulta: áprilistól munkagépeket béreltek és nekiláttak a hegyi út kiszélesítésének és a partfal megerősítésének, mintegy másfél kilométeres szakaszon.

– A munkálatok közel 800 ezer forintba kerültek. – A jövőbeli tervek között szerepel egy traktor beszerzése is, amivel a külterületi útjainkat tartanánk karban.Mint megtudtuk: a hegyi út avatását szombaton búcsúval kötötték egybe, az egyik  gazda, Fitos Béla szabadtéri bulit is szervezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!