Hírek

2017.07.24. 18:16

Vízelvezetés és útfelújítás a terv Pördeföldén

PÖRDEFÖLDE - Megújult a ravatalozó és a játszótér is bővült a közelmúltban az alig 70 fős településen. Emellett további fejlesztéseket is terveznek.

Kühne László

- Nem volt adóssága a falunak, így kaptunk támogatást. Ebből, illetve saját forrásból sikerült felújítani a ravatalozót, ami a kápolna építése előtt a szentmiséknek is helyet adott - mondta Horváth Józsefné polgármester.

- Kicseréltük a nyílászárókat, előtető épült, megvalósult az épület szigetelése és a külső festés. Évtizedek óta nem volt jelentősebben felújítva az épület, omladozott is kívül-belül, ezért nagy szükség volt már a felújításra. Emellett a további munkák közt sikerült a település egyik rossz állapotú utcáját is feljavítani, megújult az útpadka, elvégezték az árkolást, mert a vízelvezetés sem volt megoldva, valamint köves burkolatot kapott ez a szakasz.

A megújult ravatalozót mutatja Horváth Józsefné
Fotó: Korosa Titanilla

A polgármester hozzátette: az árkolási munkákra nem csak itt, hanem az egész faluban nagy szükség lenne. Ez is egy további, jövőbeni tervük.

- Önerőből vagy pályázati forrásból mindenképpen szeretnénk megoldani - sorolta. - Ami a pályázatokat illeti, útfelújításra nyújtottunk be, a temetőhöz vezető szakaszra igencsak ráférne a felújítás, valamint parkolóra is szükség lenne, ugyanígy a temetőkapu cseréjére. Mindezek mellett próbálunk a településben fantáziát látó fiataloknak lakhatási lehetőséget biztosítani.

Sikerült a régi bolt épületét megvásárolnunk, átminősíttetni lakóépületté, így abban akár két lakást is ki tudnánk alakítani, majd kiadni. Ami gondot okoz, hogy a külföldi tulajdonosok nem használják és nem is tartják rendben itteni ingatlanaikat.

Horváth Józsefné hozzátette még, hogy 2013 óta minden évben születik gyermek a faluban. Főként az óvodás korúak miatt szükség volt a nemrég épült játszótér elemeinek további bővítésére, így idén 3 új játék kapott helyet, emellé kaput és fedett kiülőt is terveznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!