Hírek

2015.09.25. 08:23

Vizsgálják a Zalában elfogott migránsok ügyét

Nagykanizsa - Még zajlik az ellenőrzése és az elszámoltatása azoknak a Zalában éjjel elfogott migránsoknak, akikről az M1 aktuális csatorna adott hírt péntek reggel.

A helyszíni információk szerint a múlt heti röszkei zavargásokban vehetett részt az a két illegális bevándorló, akiket további társaikkal együtt éjszaka a Zala megyei Gelsén fogtak el a rendőrök. A migránsokat szállító egyik vonatról egyelőre ismeretlen körülmények között szálltak le, de a rendőrök elfogták őket.

Kettőjükkel szemben felmerült, hogy részt vehettek a múlt heti röszkei zavargásban, ezért terrorizmus gyanúja miatt vizsgálódnak az ügyükben - értesült az M1 csatorna.

Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI megkeresésére közölte: összesen nyolc embert állítottak elő az éjszaka Zalában. Az ő ellenőrzésük és elszámoltatásuk még zajlik, ezért további információkat egyelőre nem kívánt közölni.

Hozzátette: azt az információt nem tudja megerősíteni, hogy az elfogottak között valóban lehetnek-e olyanok, akiknek közük lehetett a röszkei incidenshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!