Vörös kisangyalok és balettező fúvósok a kanizsai sörfesztiválon

2017. június 18., 19:03 szerző: Szabó Zsófia fotós: Szakony Attila
komment
NAGYKANIZSA Nem tudni, hogyan került az albertirsai fúvósok triumvirátusának kezei közé a kőművesek munkaeszköze, ám a közönség nagy örömére egyedi aláfestést nyújtottak a kanálcsiszolással bandájuk muzsikájához.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A huncut fiúk később félredobták a kanalat és tütübe bújtak. Majd egyikük írógéppel csilingelt a Gerje-Party Fúvósegylet „nótájába". Élvezetes produkciókban, italkülönlegességekben bővelkedett a sörfesztivál második napja is.

Fotó: Szakony Attila

Az időjárás ugyan nem fogadta kegyeibe a kétnapos rendezvényt. Azonban a fellépő zenészek és a több tucatnyi, egyedi ízű s nevű sörkuriózum gondoskodott arról, hogy a fesztiválozók hangulatát felforrósítsa.

Videó: Szakony Attila

A programok dandárjának helyt adó, Erzsébet téri sátor mellett „strázsáló" nyolcfős kanizsai társaság fittyet hányt a szeles időre. Olyan vidám hangulata volt a stramm férfiúkból és egy szem hölgyből álló csapatnak, hogy majd' eladták a teret.

Béki Gergő, Gyebnár Zsolt és Murár Tamás, a Gerje-Party Fúvósegylet ütős rosszcsontjai a show kedvéért tütüt öltöttek és baletteztek is. Eközben csapatuk húzta a talpalávalót Fotó: Szakony Attila

– Valóban jól érezzük magunkat – állította a baráti kör szószólója, Kotnyekné Lőrincz Éva, miközben a fiúk bőszen pózoltak. – Finom volt mind a négyfajta sör, amit megkóstoltunk – nevetett a hölgy, akit aztán a teremtés koronái maguk mellé „rángattak" egy fotóra.

Fotó: Szakony Attila

Azon kívül, mint amilyen „folyékony kenyereket" a vidám csapat megízlelt, még vagy hetven fajta volt hazai és más, európai nagyváros sörfőző manufaktúrájából a rendezvényen. Vörös kisangyal, Mária könnye, diétás sör, kenderes, homoktövises és szűretlen búza is jócskán fogyott, ám volt keletje – különösen a hölgyek körében – a gyümölcsös, így a meggyes, áfonyás habos csodáknak is.

Fotó: Szakony Attila

Ám voltak olyanok, akik sördöntögetés helyett inkább a Fő úton vágtak fát showszerű módon. A „timberesek", azaz a favágó sport világbajnok magyar csapata lenyűgözte a közönséget, ahogy fejszéjükkel akrobata módon aprózták a rönköket. Produkciójukat vastaps kísérte: de a nézők nem mérték szűkmarkúan a tetszésnyilvánítást az élőzenés műsorszámoknál sem.

Videó: Szakony Attila

Az énekesek, köztük Charlie szombati koncertjén is kiváló volt a hangulat, amit a nap folyamán a színpadon egymást váltó fúvós szekciók alapoztak meg.

– A sok nevetés, amiben a fesztiválon részünk van, gyógyír bármire – árulta el Orosz János, a fúvósok közül a legmesszebbről érkezett csapat, az albertirsaik vezetője. Elárulta: ha a zene és a sör együtt van, abból sosem lehet baj...

Szabó Zsófia

2017. június 18., 19:03 szerző: Szabó Zsófia fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...