Hírek

2016.12.28. 07:10

Wifit szór a karácsonyfa

A csillagszóró a múlté, manapság nem trendi ilyesmit aggatni a karácsonyfára, már a kisebbeknél is sokkal nagyobb sikert aratnak a wifi-jeleket szóró díszek. Igen, a wifis karácsonyfa nem mese, valóság.

Horváth-Balogh Attila

És Bánokszentgyörgyön áll, a polgármesteri hivatal előtt. Baumgartner László polgármester úgy tudja, ez az ország első wifis karácsonyfája.

Képünkön Baumgartner László polgármester a wifis karácsonyfáról beszél, a háttérben pedig Pájer Adrienn él a lehetőséggel
Fotó: Szakony Attila

- Az egyik internetszolgáltató vállalkozás képviselői, Molnár János és Kasza Róbert ajánlották fel teljesen díjmentesen, hogy a karácsonyi időszakban wifis karácsonyfát állítanak a faluban, ha van rá igény - bocsátotta előre a polgármester. - Állítólag más zalai településeket, köztük városokat is megkerestek, de valamiért ott nem volt érdeklődés a dolog iránt - nálunk igen. Arra gondoltam, hogy a hivatal előtti buszmegállókban várakozó utasok biztos örömmel veszik, ha ingyen wifivel internetezhetnek, amíg megjön a járat. De persze, más is használhatja, és nem csak okostelefonnal, hanem bármilyen más eszközzel, így laptoppal is. A fenyőt az alpolgármesterünk, Kovács István ajánlotta fel, a wifi-jelet vevő, illetve szóró egységek pedig akár még dísznek is beillenek... A jelet a falu fölött lévő temetőben elhelyezett adóantennáról veszi a karácsonyfa, s erre alkalmas egységeivel sugározza tovább - 50 készüléket tud kiszolgálni egy időben.

Baumgartner László hozzátette: a wifis karácsonyfa még januárban is állni fog egy darabig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!