Hírek

2017.04.25. 14:46

Begyulladt a szemét, egész éjszaka tartott az oltás, nyilatkozott a cég vezetője

Zalabér - Hétfőn kora este kigyulladt a település határában működő regionális hulladéktároló. A tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki, még kedden is tartottak a tűzoltás utómunkálatai.

Hajdu Péter

Zalaegerszegről, Keszthelyről, Sárvárról és Zalaszentgrótról, valamint Zalaszentivánról is érkeztek hétfőn este tűzoltók a háromezer négyzetméteres hulladéktelep lángjainak eloltására. Még kedden is munkagépekkel dolgoztak a helyszínen, bontották az összehordott hulladékot és homokkal, földdel fedték le, ez állt a katasztrófavédelem tájékoztatójában.

Felvételünk hétfőn késő este készült a lángoló zalabéri depóniáról
Fotó: Katona Tibor

Bali József, a Zalaispa Zrt. vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta, még nem tudják, mi okozta a tüzet, ami nagy felületen égett, de nem terjedt mélyre. Mint mondta, az összes erőgépüket rendelkezésre bocsátották, hogy a szemétre földet hordjanak.

Hozzátette, elindultak a tavaszi lomtalanítások, és valószínűleg gyúlékony anyagokat is beledobáltak a szemétbe. Ugyanakkor a hűvös időszakban újraindult a fűtés, és előfordulhatott, hogy parázsló hamu is került a kukás edényekbe, bár ez még nem hivatalos megállapítás. Közölte, a három hulladékkazettából a vizsgálat alatt kettőbe tudják szállítani a hulladékot.

Előzmények:

Ég a hulladéklerakó Zalabérben

Még mindig dolgoznak a tűzoltók a zalabéri tűzesetnél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!