Hírek

2014.08.27. 13:45

Megyei közgyűlés: Új képviselő, tagok a választási bizottságba

Zalaegerszeg - Új képviselő került a megyei közgyűlésbe, kitüntetésekről, a választási bizottság tagjairól is döntöttek a szerda délután megtartott félórás ülésükön a megyei közgyűlés tagjai.

Arany Gábor

Új tag került a megyei közgyűlésbe a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt listájáról, Vincze Tibor, aki a július 15-én mandátumáról lemondott Sáringer-Kenyeres Tamás helyét tölti be. Miután szerdán az esküjét letette, Vincze Tibort megválasztották a pénzügyi bizottság alelnökének is. Megválasztották a megyei területi választási bizottságot is. Tag: dr. Németh Tamás, dr. Szép Attila, dr. Tóth László, ptóttag dr. Cserjési Éva és dr. Tuboly János. A közgyűlés ez alkalommal köszönetet mondott Cserjési Jenőné dr.-nak a választási bizottságban az elmúlt nyolc évben végzett munkájáért.

Szerdán döntöttek arról is, hogy előre nem tervezhető kiadásokra támogatást igényel a megyei önkormányzatok számára elkülönített 500 millió forintos kormányzati tartalékból. Az összeget lakosságarányosan osztották a fel, így Zala 17,04 millió forintra nyújtotta be igényét.

Döntöttek a megyei közgyűlés által alapított kitüntető címek, díjak adományázásól is, ám ennek eredményét a nyilvánosság csak a megye napján, szeptember 13-án ismerheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!