Hírek

2014.09.27. 15:05

Zala Szépe 2014: Bazsika Mónika lett a királynő

A rédicsi Bazsika Mónika lett a 20. Zala Szépe verseny győztese. Az első udvarhölgy Török Bettina, a második udvarhölgy, Horváth Zsanett.

Benedek Bálint

Már reggel óta lázas munka folyt a Városi Sportcsarnokban, a 20. Zala Szépe verseny döntőjére hangolódtak a lányok.

A színfalak mögött Huszár Kata és Huszár Mónika sminkesek serényen dolgoznak, hogy az esti show-ra minden lánynak tökéletes, a mai trendeknek megfelelő sminkük legyen.

Az eszteregnyei Horgos Judit a sminkesek kezei között (Fotó: Pezzetta Umberto)

A varázslatos estén a szépségmustra mellett a Szívtiprók Éjszakája várja a nézőket. Számos meglepetés mellett fellép, Gájer Bálint, Lányi Lala és Vastag Tamás. Az est háziasszonya Ötvös Brigitta a Miss International Hungary 2013 győztese lesz. A döntőbe jutott tíz szépségre még ma 18 óráig lehet szavazni internetes oldalunkon.

Az öltözőben szinte tapintani lehetett a feszültséget, a lányok alig várták, hogy a nagy pillanat előtt még egyszer utoljára elgyakorolják a lépéseket. Aztán a színpad is elkészült, Stefán Gábor a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház korábbi igazgatója, koreográfus valamint Tompagábor Kornél a zalaegerszegi Kvártélyház Kft. ügyvezetője és rendezője segítségével tökéletesítik a mozdulatokat. A lányok kizárólag a feladatra koncentrálnak, a tavalyi harmadik, nagykanizsai Török Bettina szerint mindenki feszült és fejben már visszaszámol a döntő pillanatáig.

- Az elődöntő óta sokat gondolok arra, hogy milyen is lesz újra a közönség elé lépni – mesélte Bettina. - Alig várom, hogy magasba lendüljenek a számok. Persze a kétjegyű jobban tetszene, de a szakértőkből álló zsűri biztosan jól dönt majd.

A többi lány is magabiztos volt, bár fontosnak tartották hozzátenni, hogy a hangulat már a készülődés alatt kitűnő, ezért az eredménytől függetlenül jó szájízzel távoznak majd.

- Mindenki nyerni szeretne, ahogy én is – mosolygott a zalaegerszegi Bagoly Szimonetta. - A mozdulatok kidolgozása lényeges, ha elhibázzuk, a saját esélyeinket rontjuk, tehát megéri figyelni.

Fotó: Pezzetta Umberto

A próba bizony komoly koncentrációt igényelt, de a humor sem maradt el, a döntősök mosolyogva hagyták el a küzdőteret. Aztán következhetett az újabb átöltözés, de a lányok kifejezetten jól bírták a gyűrődést.

Erről a közönség is meggyőződhet, akik 20 órától a Városi Sportcsarnokban élőben is láthatják színpadra lépni a lányokat. A meglepetésekkel gazdagított szépségmustrát követően Gájer Bálint, Lányi Lala és Vastag Tamás ad koncertet.

A döntő előtt megérkezett a sportcsarnokba a tornádó piros színben pompázó, Škoda Citigo. A vidám autó a 20. Zala Szépe győztesének nyereménye, melyet három hónapig korlátlanul használhat az Istiván Autó Kft. jóvoltából.

Fotó: Pezzetta Umberto

Az autó izgalmas megjelenése mellett számos extrával felszerelve nem csak a városban, hanem azon kívül is tökéletes társa lesz a királynőnek.

- Átlagos autó helyett egy testhezálló, igazi ékszerdobozt ajánlottunk fel – fogalmazott Istiván Tamás az Istiván Autó Kft. tulajdonosa. - A cégnél külön csapat foglalkozott a kocsi kiválasztásával, arra törekedtünk, hogy az előző évhez hasonlóan ismét felhőtlen mosolyt varázsoljunk a Zala Szépe győztesének arcára.

Fotó: Pezzetta Umberto

Eközben a színfalak mögött a lányok öltözője hajlakkba burkolózott. Hajsütő vasak között göndörödik a haj, hullámcsatok segítségével alakulnak a frizurák. Néhányan csillámokkal tették még ellenállhatatlanabbá a megjelenésüket.

Fotó: Pezzetta Umberto

Folyamatosan engedik be a vendégeket a sportcsarnokba, akik elfoglalták a helyüket a nézőtéren. A feldíszített csarnokban már minden a helyén van, már csak a döntős lányok hiányoznak a színpadról. Azonban nem kell sokat várni, alig fél óra és elkezdődik a show műsor.

A színpadra lépés előtt néhány perccel a lányok már tűkön ülnek. A csatári, Németh Kitti teljesen összezavarodott, s már úgy érezte elfelejtett minden lépést.

Fiatal balett növendékek megható előadása nyitotta a 20. Zala Szépe gálát. A történet szerint egy kislány a nagymamájával a múzeumban sétálva megpillant három csodálatos női szobrot, akik végül megelevenednek. Majd a táncuk után a döntős lányokról is lehullott a lepel, s egyenként integetve köszöntötték a tapsoló közönséget. Ezt követően az egyik zsűritag, a Zalai Hírlap lapigazgató-főszerkesztője Virrasztó Zsolt szólt a közönséghez. Mint elmondta: különleges este vár a szórakozni vágyókra és a felsorakozott lányokra egyaránt.

- Bő egy hónappal ezelőtt az AquaCity-ben szerettük volna megrendezni a döntőt, azonban a rossz idő közbeszólt - folytatta Virrasztó Zsolt. - Ha már így alakult, úgy gondoltuk szánjunk időt arra, hogy emlékezetesebbé tegyük a show-t. Kettős jubileumot ünnepelünk. Egyrészt 25 évvel ezelőtt rendeztük az első Zala Szépe versenyt, másrészt a mai alkalom a 20., hogy korona kerül egy gyönyörű zalai hölgy fejére. Néhány évnyi kihagyás után élet újra a hagyomány.

A megnyitót követően az este két műsorvezetője, Ötvös Brigitta a Miss International Hungary 2013 győztese és a tokiói nemzetközi viadal negyedik helyezettje valamint Fülöp István a Pannon Lapok Társasága marketing igazgatója bemutatta a zsűrit. Az ítészek testületének elnöki tisztségét, Kun Edit 1989-es Zala Szépe kapta meg. Rajta kívül Balaicz Zoltán Zalaegerszeg alpolgármestere, Balogh Edina a Zala Szépe 2013 győztese, Rétiné Varga Éva a Baki takarékszövetkezet vezetője, Istiván Tamás az Istiván Autó Kft. vezetője, Kugler László az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezető-igazgatója, Horváth Attila a Zalai Hírlap szerkesztőség vezetője és Virrasztó Zsolt a Zalai Hírlap lapigazgató-főszerkesztője foglalt helyet.

Az utcai ruhás felvonulás után a lányokról néhány szóban beszéltek a műsorvezetők, majd magasba lendültek a pontozó táblák. A bikinis bevonulásra szinte felrobbant az aréna, a feszes idomok és ringatózó csípők láttán - ez persze érthető volt.

A fürdőruhás pontokat követően a zenei tehetségkutatóból megismert Janicsák Veca lépett a színpadra. Addig a lányok a kulisszák mögött az estélyi ruháikban pózolnak a tükör előtt, néhányuknak a sminkje is "elmozdult" az örömkönnyektől és a boldogságtól, míg néhányuk a hajával bíbelődik. A csatári Németh Kitti annyira izgult, hogy szerinte elkapkodta a mozdulatokat, s ezek a bakik pontokba kerültek. Török Bettina és a lenti Bazsika Mónika elégedetten hagyták el az arénát. Utóbbi hölgy kellemesen csalódott a zsűriben, s bár nem számolta meg mennyit kapott, ám a két számjegyű pontokat hallva jó hangulata lett.

 

 

Az estélyi ruhákban színpadra lépő lányok, egy szempillantás alatt hercegnőkké változtak, ezt látták a döntéshozók is, s bátrabban pontoztak. A keszthelyi előválogató után bő egy hónapon át szavazhattak olvasóink az internetes oldalunkon a lányokra. Ez idő alatt több mint 20 ezer szavazat érkezett, a legtöbben Bazsika Mónika mellett tették le voksukat, így a közönségdíjat ő vehette át. A zsűri egyhangú döntése értelmében szintén a rédicsi lány fejére került a 20. Zala Szépe díszes koronája, melyet a tavalyi győztes Balogh Edinától kapott meg. A második udvarhölgynek a nagykanizsai Horváth Zsanettet választották, míg az első udvarhölgy cím a szintén dél-zalai Török Bettinához került.

 

Középen a 20. Zala Szépe verseny győztese: Bazsika Mónika. Balról a második udvarhölgy, Horváth Zsanett, jobbról az első udvarhölgy, Török Bettina (Fotó: Pezzetta Umberto)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!