Hírek

2015.07.24. 08:56

Zala Szépe 2015: elkezdődött az előválogató

Keszthely - A tavalyi évhez hasonlóan ismét királynőkhöz méltó környezetben, a Festetics-kastély pompázatos velenceitükör-termében tartotta pénteken lapunk a 21. Zala Szépe 2015 verseny előválogatóját.

Benedek Bálint

 

A hőség elől a kastély hűvös falai közé „menekültek" a jelentkezők, akik szinte azonnal beszélgetésbe elegyedtek egymással. A viadalra előzetesen 35 fő nevezett, ám végül 22 lány merte vállalni a valódi megmérettetést. Közülük többen az előző években is indultak, ám akadtak olyanok is, akik első bálozóknak számítottak.

– A tavalyi szépségkirálynő választáson csalódtam – jelentette ki határozottan a zalaegerszegi Bagoly Szimonetta. – Bekerültem a legjobb tíz közé, de a zsűri szimpátiáját nem tudtam kivívni. A képek alapján a szomorúság az arcomra volt írva, ám megújult erővel most megpróbálok változtatni az ítészek álláspontján.

Szimonetta eltökéltéségét mutatja, hogy tudatosan, a megszokott edzésmunkáján túl is készült, többet mozgott azért, hogy már az elődöntőre kitűnő formába kerülhessen. Hasonló cipőben járt a zalalövői Heidenwolf Enikő is, az előző évben ő is a döntőig menetelt, ám a várt eredményt nem érte el.

– Soha nem voltam ennyire magabiztos. Tanultam a hibáimból és ebből építkezve határozottan várom a kihívásokat – fűzte hozzá.

A nagykanizsai Kovács Adriennt tavaly csak 6 olvasói szavazat választotta el a továbbjutástól.

– Most sokkal felkészültebben tértem vissza – mondta a 22 éves Adrienn. – Ideje bizonyítani, hogy van bennem elég lendület ahhoz, hogy felérjek a csúcsra.

Igéző tekintetek és elbűvölő kisugárzás. A 21. Zala Szépe 2015 elődöntőjében 22 lány utcai ruhában pózol a Festetics-kastélyban. Fotó: Szakony Attila

A nevezők között voltak, akik épp csak betöltötték a jelentkezéshez szükséges 16. életévüket, ám a Zala Szépe versenyből nem maradhatnak ki. Egyikük, a nagykanizsai Imre Dorina meglehetősen izgult a bevonulás előtt.

– Ahhoz, hogy magabiztosan vonuljak a több, mint tíz centis sarkú cipőmben, pózoljak és mosolyogjak, teljesen el kellene lazulnom – nézett kétségbeesetten társaira Dorina. – Erre most nincs idő, de igyekszem a lehető legjobban teljesíteni.

Eközben a zsűri tagjai: Veszprémi Borbála, a zalaegerszegi Moveland mozgásműhely vezetője, Béli Mónika, a megyeszékhelyi Mónika Szépségszalon vezetője, kozmetikus, Pálinkás Róbert, a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum ügyvezető igazgatója, Stefán Gábor koreográfus, balett-tanár, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház korábbi igazgatója, Tompa Gábor, a Kvártélyház ügyvezető igazgatója és Bogdán György, a Pannon Lapok Társasága zalai és vasi hirdetési vezetője kikérdezte az indulókat, s humorral oldotta a feszültséget.

Utolsó felvonásként bikiniben vonultak fel a lányok, majd a zsűri meghozta döntését. Az elődöntőből 15 lány jutott tovább, akik közül a jövő hét elején kezdődő szavazáson olvasóink dönthetik el, ki az a tíz legszebb, aki augusztus 22-én a zalaegerszegi AquaCity-ben a döntőben bizonyíthat.

A továbbjutók: Bagoly Szimonetta (Zalaegerszeg), Balogh Viktória (Zalaegerszeg), Grabant Klaudia (Fityeház), Heidenwolf Enikő (Zalalövő), Horváth Jennifer (Letenye), Imre Dorina (Nagykanizsa), Kerkai Klaudia (Zalaegerszeg), Kovács Adrienn (Nagykanizsa), Lukács Cintia (Nagykanizsa), Máté Izabella (Bucsuta), Nagy Amarilla (Zalaegerszeg), Rosta Regina (Rédics), Schlemmer Laura (Zalaegerszeg), Szabó-Thomka Hanna (Nagykanizsa), Varga Vivien Viktória (Lenti).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!