Hírek

2017.08.03. 17:45

Így zajlott a Zalai Nemzetközi Művésztelepek zárókiállítása Nagykanizsán

A huszonhetedik alkalommal megtartott Zalai Nemzetközi Művésztelepek zárókiállítása tegnap nyílt meg a HSMK Ősze galériájában.

Benedek Bálint

Az idén 16 művész 40 alkotása kapott helyet a Zaláért Egyesület, az Együtt a Jövőért Egyesület valamint a Kanizsai Kulturális Központ közös rendezvényén.

Balról: Tóth Nándor, Drávecz-Egyed Enikő és Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsa Kulturális Központ vezetője a megnyitón Fotó: Szakony Attila

- A telep lényege, hogy különböző környékbeli országokból érkező magyar ajkú amatőr alkotók stíluskényszer nélkül dolgozhatnak, s közben megismerik Zala megyét - mondta köszöntőjében Drávecz-Egyed Enikő, a Zaláért Egyesület ügyvezető elnöke. - A művészetpártoló magánszemélyek révén a meghívott vendégek Szepetneken, Zalabaksán, Zalakaroson, Szilvágyon, Tótszentmártonban és Szentgyörgyvölgyön dolgozhattak.

Tóth Nándor alpolgármester a város nevében elmondta: a találkozó a művészet pártolása mellett az alkotók és a támogató települések együttműködését hangsúlyozza.

Az egy hónapig látogatható kiállításon alkotói díjat vehetett át az ukrán Alexandr Lukach, de különdíjat kapott még a svéd Sara Zsabka, valamint a román Bajkó Attila és Kovács Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!